En Sıcak Konular

Sivas'ı ayağa kaldıran haber

10 Mayıs 2008 18:39 tsi
Bazı basın yayın organlarında çıkan bir haber Sivas'ta öfkeye sebep oldu. İşte Sivas'ı ayağa kaldıran haber...

Silivri'de yaşanan köpek faciasının ardından çıkan bazı haberler Kangal Köpeği Sevenler ve Koruyanlar Derneği'nin tepkisine neden oldu.

Haberleri eleştiren dernek yönetimi, Saf bir kangalın sahibine ve çocuklara asla zarar vermeyeceğine dikkat çekerek, olaya neden olan köpeğin kırma olduğunu hatırlattı.

İş adamı Celal İlaldı'nın oğlu Azad İlaldı, kendi besleyip büyüttüğü kangal kırması köpeğinin saldırısı sonucu feci şekilde hayatını kaybetmişti. "Haydut" isimli Kangal kırması köpeğin 5 yaşındaki Celal Azad İlaldı'yı ısırarak öldürmesi büyük bir üzüntüye neden olmuştu. Olayın ardından bazı medya organlarında çıkan "Sivas Kangal cinsi köpek sahibini ısırarak öldürdü" şeklindeki haberler Sivas Kangal Köpeği Sevenler ve Koruyanlar Derneği'nin tepkisine neden oldu. Dernek Başkan Yardımcısı Murat Ertemur, Gerçek Kangal köpeklerinin çocuklara saldırmayacağını söyledi. Ertemur, Azad'ın ölümüne neden olan köpeğin kırma olduğuna dikkat çekerek, Saf Kangal ırkını zan altında bırakan haberlerin de doğruyu yansıtmadığını kaydetti.

Olayda hayatını kaybeden Azad İlaldı'ya Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır dileyen başkan yardımcılarından Bilal Erküt ise, sokakta görülen her köpeğin Kangal olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. Erküt, dernek olarak Saf Kangal ırkını korumak için çalışmalar yaptıklarını belirterek, saf Kangal olmayan köpeklerin bu sınıfa dahil edilmemesini istedi.

Öte yandan Dernek Başkanı Ahmet Turan Arslan'ın oğlu Ahmet Arslan'da tam bir Kangal Köpeği hastası. 10 yaşındaki Ahmet, zamanının büyük bölümünü Meraküm civarındaki Kangal Köpeği çiftliğinde geçiriyor. 5 yıldır Kangallarla haşir neşir olan Ahmet, Kangalların saldırgan olmadığını aksine sevecen olduğunu söyledi. Ahmet ile Kangalların dostluğu ise 40 yıllık dostlukları aratmıyor.

Cihan



Bu haber 901 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,238 µs