En Sıcak Konular

Mayıs karı yine yağacak

10 Mayıs 2008 18:16 tsi
Hafta sonuna batı ve kuzey bölgelerimizde, gün içinde Çanakkale, Bursa, Eskişehir, Ankara, Samsun istikametinde ilerlemesi beklenen yağışlı bir havada başlayacağız.

Cemal Saydam/Milliyet

Bunun nedeni kutuplardan koparak Karadeniz’e kadar inen soğuk havanın bize olan etkisi. Bu nedenle dün gece en düşük sıcaklıklar neredeyse 2 dereceye kadar indi, yarın gece de aynı sıcaklıklar bekleniyor.

Pazar günü Adana-Samsun hattında başlayacak olan yağışlar uzun zamandır bol yağış bekleyen doğuda ve güneydoğuda etkili olacak. Trakya, Marmara’nın kuzeyi ile Karadeniz kıyı ve iç kesimlerinde hava serince; dışarıda vakit geçirmeyi planlıyorsanız oldukça kalın giyinmelisiniz.
Ege’nin iç ve güneyin sahil kesimlerinde ise 20 dereceye ulaşan sıcaklıklar nedeniyle dış mekanlarda biraz da kalın giysilerle güzel vakit geçirebilirsiniz. Hele Batı Karadeniz sahil kesimine gidecekseniz çok daha kalın giyinmelisiniz çünkü etkili rüzgar da öngörülüyor.

Mayıs karı yine yağacak
Özetle, bugün sevgili annelerimizin dış mekanlarda vakit geçirebileceği gün gibi görünmüyor. Ama önemli olan onların içini ısıtabilmek, onun için de eminim tatlı bir öpücük ve güzel bir sohbet yeterli.
12 Mayıs haftasına da yine aynı koşullarda başlayacağız. Haftaya damgasını vuracak olay bugün kutuplardan koparak Rusya ve Ukrayna üzerinden Karadeniz’e inmeye çalışacak olan soğuk hava  akımı.

Bu nedenle 13 Mayıs Salı gününden itibaren kuzeyli rüzgarlar sertleşecek, soğuk hava ve yağışı bize taşıyacak. Gece sıcaklıkları yeniden 6-8 derecelere kadar düşecek.

14 Mayıs Çarşamba günü batıda sıcaklıklar yağmurun ardından biraz toparlanmaya başlasa da 15 Mayıs Perşembe gününden itibaren bu serin hava özellikle Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Aandolu’nun kuzeyinde sıcaklıkları hissedilir şekilde azaltacak. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinde yine mayıs karı yağacak.

Perşembe ve 16 Mayıs Cuma günlerinde bu serin hava doğuya doğru kaymış ve batıdaki etkisini kaybetmiş olacak. Sahra kökenli bir hava kütlesi de bu fırsattan yararlanıp 17, 18 ve 19 Mayıs tatil günlerini iyice değerlendirebilmemize olanak tanıyacak olan ılıman, hatta sıcak havayı bize taşıyacak.
19 Mayıs haftasının da her geçen gün biraz daha ısınarak hafta içinde Arabistan kökenli hava akımı nedeniyle bunaltıcı sıcaklara kadar ulaşan bir yelpazede gelişmesi bekleniyor.



Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,456 µs