En Sıcak Konular

Diyarbakır'da Kitap Fuarı açıldı

10 Mayıs 2008 18:11 tsi
Diyarbakır'da 'Türkiye Okuyor Kampanyası' çerçevesinde kitap fuarı açıldı. Vali Hüseyin Avni Mutlu, Türkiye Okuyor Kampanyası'nın sadece bir yıla mahsus bir kampanya değil, her gün olması gerektiğini söyledi.

Babil Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışına Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eşi Gül Mutlu, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Vali Mutlu, 2008'in Türkiye'nin okumayla ilgili alışkanlığının geliştirileceği bir yıl olacağını belirterek, "Bu yıl bu kapsamda Diyarbakır'da da yoğun ve farklı faaliyetleri sürdürüyoruz. Bunlardan bir tanesi özellikle okuma yazma ile ilgili yapılan çalışmalar. Şu anda tabii gönül arzu ediyor ki, okuma yazma oranı yüzde yüz olsun. Şu anda 20 bin kişiye okuma yazma seferberliği içinde eğitim veriyoruz. Bu, yıl sonuna kadar devam edecek. İlimizde hedef belirlediğimiz oranı aşacağız. Okur-yazarlık artık sadece kitabı okumak yazmak değil, bilgisayarı da okuyabilmek de çok önemli. Bu konuda ikinci bir okur-yazarlık olan bilgisayar okuryazarlığını da yoğun bir şekilde geliştirmeye çalışıyoruz. Mevcut bütün bilgisayar sınıflarımızı yoğun bir şekilde kullanıyoruz. Köyler, beldeler, okullar nerede elimizde imkan varsa tamamını şu an bilgisayar okuryazarlığı için değerlendiriyoruz ve şu anda Diyarbakır'da 6 bin kişi eğitim görüyor. Bunlar görünmeyen faaliyetler. Herkesin bir köşede eğitime katılma, öğretime katılma noktasında gösterdiği samimi çabalar: Bunlar, bizi heyecanlandırıyor'' dedi.

Açılışın ardından kitap standlarını gezen Vali Mutlu ve eşi çeşitli kitaplar satın aldılar. Vali Mutlu ve eşi daha sonra aynı katta bulunan bir ayakkabı mağazasının açılışına katılıp birer çift ayakkabı satın aldı.

Ajanslar

 



Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,748 µs