En Sıcak Konular

Gül: Terörle mücadele yeri yurdu neresi olursa olsun devam edecek!

10 Mayıs 2008 17:40 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari'de teröristlerle çıkan çatışmada 6 askerin şehit edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Terörle mücadelemiz yeri, yurdu, zamanı neresi olursa olsun, gündüz gece devam edecektir" dedi.

Tarihi Kentler Birliği toplantısı için Bursa'ya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, toplantının ardından danışmanı Safa Uslu'nun Kültürpark Altınceylan Tesisleri'ndeki nikah törenine katıldı. Basın mensupları salona 100 metre uzaklıkta bekletilirken içeriye sadece Anadolu Ajansı muhabiri alındı. Nikah töreninin ardından Bursa Valiliği'ne geçen Abdullah Gül, yol boyunca vatandaşların büyük sevgi gösterisiyle karşılaştı. Geçiş sırasında Altıparmak ile Atatürk Caddesi arası kısa süreliğine araç trafiğine kapatılırken, Cumhurbaşkanı Gül'ün Valilik binasına yaklaşmasıyla vatandaşların ana yoldan karşıya geçmeleri de engellendi. Valilik binasına gelen Cumhurbaşkanı Gül, yolun karşısında bekleyen ve kendisini alkışlayan vatandaşların yanına gitti. Vatandaşlarla sıcak diyaloglar kuran Gül, çocukları sevmeyi de ihmal etmedi. Ardından tören mangasını selamlayan Cumhurbaşkanı Gül, Vali Şehabettin Harput'la bir süre görüştü. Ardından gazetecilerin kısa süreliğine görüntü alınmasına izin verildi. Cumhurbaşkanı Gül'e önce gazeteciler "Neden bugün yeşil kravat seçtiniz' yönündeki soruyu cevapladı. Bursa denilince akla yeşilin geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin terörle mücadeleye ilişkin sorusunu da cevaplandırdı.

Türkiye'nin terör örgütüne büyük darbeler vurduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül; "Teröre çok büyük darbeler vuruluyor. Kararlılığımız devam ediyor. Terörle mücadelede Türk devletinin kararlılığı aynen devam ediliyor. Sonuna kadar da bu mücadele devam edecektir. Eline silah alan, teröre başlamış hiç kimseye fırsat vermeyeceğiz. Ne olurlarsa olsunlar, içerde, dışarıda bu kararlılık her zaman gösterilecek, gösterilmeye de devam ediyor. Bu vesileyle şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ama bu mücadelenin maalesef doğasında var şehitler. İnşallah bundan sonra bu acılar olmaz. Kararlılığımız da en ufak bir tereddüt söz konusu değildir. Yeri yurdu, zamanı ne olursa olsun yaz, kış, gündüz, gece mücadelemiz devam edecektir. Bir an önce teröristler bu işten vazgeçsinler, silahlarını bırakmalılar, bu işin sonunun mezar olduğunu görmeliler" diye konuştu.

Bursa Valisi Şahabettin Harput Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e İznik çinisinden yapılan bir vazo hediye etti. Cumhurbaşkanı Gül de, öncelikle kendisine sevgi gösterisinde bulunan Bursalı vatandaşlara teşekkür ederken, Bursa'nın tarihinin yanında turizm kenti olduğunu hatırlattı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ziyaretin ardından valilik çıkışında vatandaşların sevgi gösterisiyle karşılaştı. Vatandaşların yanına giden Gül, vatandaşlarla kısa süreliğine sohbet etti. Gül, ardından Garnizon Komutanlığı'na gitti.

cihan
 



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,999 µs