En Sıcak Konular

F1 sıralama turunda zafer Massa'nın

10 Mayıs 2008 17:40 tsi
Formula 1'de sezonun 5. yarışı olan Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sinde, bugün yapılan sıralama turunun galibi Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa oldu.

Üçüncü antrenman turlarının en hızlısı Red Bull pilotu Mark Webber oldu

Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix’sinde, üçüncü antrenman turunun en hızlısı Red Bull Racing takımı pilotu Avustralyalı Mark Webber oldu.

İstanbul Park Pisti’nde sabah yapılan üçüncü antrenman turlarında Red Bull pilotları büyük bir sürprize imza atarak, en hızlı tur zamanına sahip 1. ve 3. sırayı elde ettiler.

Dün yapılan ilk antrenman turlarında 16, kaza geçirdiği ikinci antrenman turlarında ise 19. sırada yer alabilen Red Bull Takımı Pilotu Mark Webber, bugünkü üçüncü antrenman turlarında ise en hızlı pilot oldu. Red Bull’un diğer pilotu deneyimli David Coulthard ise en iyi 3. tur zamanını elde etti.

Webber, 1.27.030’luk derecesiyle dün ve bugün yapılan 3 antrenman turunun da en hızlı derecesine imza atmış oldu. Renault pilotu Fernando Alonso, 1.27.172 ile ikinci, David Coulthard ise 1.27.193 ile üçüncü sırada yer aldı. Üçüncü antrenman turlarının 4. sırasında ise Williams takımının Alman pilotu Nico Rosberg kendine yer buldu.

FERRARİ VE MCLAREN MERCEDES BU KEZ GERİDE KALDI

İstanbul Park’ta dün yapılan antrenman turlarında ilk 3 içinde yer almayı başaran Ferrari ve Vodafone McLaren Mercedes pilotları bu kez Red Bull, Renault ve Williams pilotlarının gerisinde kaldı.

Ferrari’nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa 1.27.530 ile 5., takım arkadaşı Kimi Raikkonen ise 1.27.837 ile 11. olabildi.

Vodafone McLaren Mercedes’ten İngiliz Lewis Hamilton, 1.27.658 ile 7., aynı takımdan Heikki Kovalainen ise 1.27.849 ile 12. olabildi.

BMW SAUBER DE BEKLENENİ VEREMEDİ

Takımlar sıralamasında, geride kalan 4 yarış sonucunda 2. durumda bulunan BMW Sauber takımı İstanbul Park’taki 3 antrenman turunda beklenen performansını gösteremedi.

Pilotlar sıralamasında 3. durumda bulunan BMW Sauber pilotu Polonyalı Robert Kubica, 3. antrenman turlarında 1.27.971 ile 16., Alman pilot Nick Heidfeld ise 1.28.655 ile 19. sırada yer aldı.

RAIKKONEN 323 KİLOMETREYE ÇIKTI

Kimi Raikkonen, 3. antrenman turlarında 323.2 kilometre hıza ulaşarak, en yüksek hıza çıkan pilot oldu.

Felipe Massa 320.1, Lewis Hamilton ise 319.5 kilometre hızla Raikkonen’i izlediler.

Bu arada 3. antrenman turlarında tam 16 pilot 1.28’in altında derece yaparken, 3 pilot 1.28, 1 pilot ise 1.29’lu derecelere imza attı.
 
Vatan



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,625 µs