En Sıcak Konular

Demirel'in 60 yıl daha ömrü olsaydı...

10 Mayıs 2008 17:07 tsi
İTÜ'nün kuruluşunun 235. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törene katılan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, İstanbul Teknik Üniversitesinden mezuniyetinin üzerinden 60 yıl geçtiğini belirterek, ''Eğer 60 yıl daha ömrümüz olsaydı..." dedi ve devam etti

İstanbul Teknik Üniversitesinin (İTÜ) kuruluşunun 235. yıl dönümü dolayısıyla üniversitenin Ayazağa'daki Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.

Törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cihat Aşkın tarafından kurulan ''Aşkın Ensemble'' topluluğu kısa bir dinleti sundu.

Üniversiteyi anlatan film gösterisinin ardından konuşan Demirel, üniversitenin geldiği noktanın kendilerini sevindirdiğini ifade ederek, ''Çünkü biz buranın mensupları olarak başımız dik ve gururluyuz. Biz başarının adamlarıyız. Onun için de üniversitemizin hep başarılı olmasını her şeyden çok isteriz'' diye konuştu.

Demirel, İTÜ'nün çağdaşlaşmanın abidesi olduğunu ifade ederek, üniversitenin, Osmanlı İmparatorluğu'nun batıyla, ilim, teknoloji ve felsefeyle irtibat kurmasının başlangıcı olduğunu vurguladı.

Bugün mezuniyette 30, 40, 50 ve 60 yılını dolduranlara plaket verileceğini belirten Demirel, ''Mezun olanlara böyle plaket verilmesi güzel. Böylece yıllar öncesi hatırlanıyor. Plaket verme işi 50. yılda bitiyordu. 50. yılda dedim ki, '60'a çıkarın'. O da geldi kapımıza dayandı'' diye konuştu.


İTÜ Rektörü Prof. Dr. Karadoğan, daha sonra İnşaat Fakültesi'nden 1948 yılında mezun olan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e 60. yıl plaketini verdi. Süleyman Demirel de, 20 sınıf arkadaşına plaketlerini sundu.

Makine Mühendisliği bölümünden 1948 yılında mezun olan ve törene katılmayan eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'a plaketinin daha sonra iletileceği ifade edildi.

Törende, İTÜ Mustafa İnan Kütüphanesi'ne yaptıkları katkılar dolayısıyla yüksek makine mühendisleri Eser Tümen, Keskin Keser, Orhan Öcalgiray ile Ayazağa Yerleşkesinde yapılmakta olan öğrenci yurtlarına yaptıkları katkı dolayısıyla da yüksek mühendis ve mimar Fehamettin Akıngüç'e ''Gümüş Arı 2008'' plaketleri verildi. Ayrıca, kütüphaneye yaptığı katkıdan dolayı yüksek mühendisler Ülkü ve Ersin Arıoğlu'na da plaket sunuldu.

Mezuniyetinin 60. yılını dolduran Haluk Turan ise oğulları Haldun Turan (1976) ve Cengiz Turan (1978) ve torunu Merve Turan'ın da (2008) aynı üniversiteden mezun olması dolayısıyla ''3 kuşak İTÜ'lü'' ödülü aldı.

haber7

 



Bu haber 405 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,152 µs