En Sıcak Konular

'Kapatma davasının amacı millete haddini bildirmek'

10 Mayıs 2008 16:44 tsi
'Kapatma davasının amacı millete haddini bildirmek' Eski Bakan Hasan Celal Güzel, Türk halkının askerî müdaheleye karşı tavrının eskisi gibi olmayacağını söyledi. Eski bakan Hasan Celal Güzel, AK Parti'ye açılan kapatma davasını "millete dayatma" politikalarının son halkası olarak görüyor.

Davanın 'halkı kapatmak' şeklinde okunması gerektiğini belirten Güzel, "7 ay evvel yapılan seçimde oyların yarısını alan bir parti kapatılmak isteniyor. Siyasallaştırılmış yargı üzerinden açılmış bu dava ile halka 'haddini bildirmek' istenmiştir. Biz de bunu hiç ses çıkartmadan izliyorsak aslında bu, bizim kapatılmamız demektir." dedi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) tarafından düzenlenen 'Parti kapatmanın maliyeti' konulu toplantıya katılan eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin buhranlı günler geçirdiğini dile getiren Güzel, bir asrı aşkın süredir milletin zorbalıkla sindirildiğini vurguladı. AK Parti hakkındaki kapatma davasını da bu kapsamda değerlendiren Güzel, Anayasa Mahkemesi'nden müspet bir sonuç beklemediğinin altını çizdi. Gül, "Bir defa şunu bilin ki AK Parti yüzde 100 kapatılır; yüzde 99 değil. Bunlar enayi mi? Kapatır gibi yapacak kapatmayacak. Sonra AK Parti oyunun üzerine yüzde 20 koyup gelecek. Ben Erdoğan'ı tanıma fırsatı buldum. Erdoğan'ın Erbakan gibi yapacağını zannetmiyorum. Yapacaksa yuh olsun. Hiç zannetmiyorum teslim olacağını." şeklinde konuştu. Türkiye'deki askerî darbelere de değinen Hasan Celal Güzel, müdahalelerin hepsinde irtica suçlamasının baş rolü oynadığına dikkat çekti. Güzel, "Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin bozulduğu" şeklindeki paranoyanın ikinci, darbeciler tarafından suni olarak gündeme getirilen terör ve anarşinin de üçüncü gerekçe olarak ileri sürüldüğünü aktardı. Darbelerdeki rolü sebebiyle CHP'ye yüklenen eski bakan, "tek parti despotizminin 'Milli Şef' İsmet İnönü'den 'Ulusalcı Şef' Deniz Baykal'a kadar değişmediğini" bildirdi. Güzel'e göre anamuhalefet partisi, "sandığı ve demokrasiyi küçümseyen, halktan şuur altından nefret eden bir tutum" içinde. TSK'nın içindeki darbeci unsurları CHP'nin provoke ettiğini kaydeden Güzel, şöyle devam etti: "Biz ordu milletiyiz, ordu bizim için peygamber ocağıdır. Ancak eğer vatan müdafaasındaysa kendi asli görevini yapıyorsa bu böyledir. Ancak halktan aldığı silahları halkın üstüne çeviriyorsa birtakım güçler, halkın üzerine tank yürütüyorsa artık meşruiyetini kaybetmiş, çeteden ibaret güçler haline gelmiştir. Onları yerden yere vurmak bizim hakkımız, hatta görevimizdir."

Güzel, kimseyi korkutmak istemediğini, ancak Türkiye'de ciddi bir darbe tehlikesinin bulunduğunu savundu. "Ülke globalleşti, bu yüzden darbe olmaz" diyenlerin yanıldığını öne süren Güzel, askerî müdahale halinde tankların üzerine çıkacağını tekrarladı. Ardından Türk halkının bu kez darbecilere kolay kolay teslim olmayacağının altını çizdi: "Bilsinler ki darbeciler, bu defa Türk halkı kolay teslim olmayacaktır. 1960'taki halk şimdi yoktur. Herkes ayağını ona göre denk almalıdır. Türkiye'de bu saatten sonra darbe olması demek, Türkiye'nin bölünmesi demektir. Bunu herkes bilsin, onun için herkes aklını başına toplamalı ve hesabı ona göre yapmalıdır."
 
Zaman



Bu haber 343 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,955 µs