örgütten firar' taktiği | " /> örgütten firar' taktiği | "/>

En Sıcak Konular

Askerden teröristlere 'örgütten firar' taktiği

10 Mayıs 2008 15:50 tsi
Askerden teröristlere 'örgütten firar' taktiği Silahlı Kuvvetler, PKK'lıların örgütten kaçıp teslim olmaları için 'örgütten kaçma taktikleri'nin anlatıldığı broşürler hazırladı. On binlerce broşür, önceki gün uçak ve helikopterlerle havadan dağıtılmaya başlandı. Broşürün ön yüzünde yaralı bir PKK'

Silahlı Kuvvetler, yaz aylarının gelmesiyle birlikte metropol şehirlerde eyleme hazırlanan terör örgütüne dönük psikolojik harp yöntemlerini uygulamaya koydu.

Silahlı Kuvvetler, PKK'lıların örgütten kaçıp teslim olmalarını sağlamak amacıyla 'örgütten kaçma taktikleri'nin anlatıldığı broşürler hazırladı. On binlerce broşür, önceki gün uçak ve helikopterlerle havadan dağıtılmaya başlandı. Terör örgütü kamplarının da bulunduğu bölgelere atılan broşürün ön yüzünde yaralı bir PKK'lıyı sırtında taşıyan Mehmetçiğin fotoğrafı bulunuyor. Ayrıca bir PKK'lının, ailesine yazdığı mektupta içinde bulunduğu durumu anlatan bir şiire de yer veriliyor. Hazırlanan bildiriler önceki gün Kuzey Irak'ın Ahmedi, Harkuk, Zaho, Dohuk ve Barmeni kırsalına helikopter ve uçaklarla dağıtılmaya başlandı. Bildirilerde örgütten kurtulmak isteyen teröristlere önemli taktikler veriliyor.

Uzmanlar tarafından hazırlanan bildiride, örgütten kaçmak isteyen teröristlere önce Türkiye'de eylem yapmak için gönüllü olmaları çağrısında bulunuluyor. Bu amaçla, 'Eğitimini al, şüphe çekme' uyarısı yapılıyor. Örgüt eylem için Türkiye'ye gönderdiğinde ise 'kaçarak devlete sığın' deniliyor. Genelkurmay Başkanlığı'nın bildirisinde teröristlere, 'Düşünme, ver kararını, bırak silahını, yaşamak her şeyden değerlidir, yeni bir hayata başlayan birçok arkadaşın aramızda' mesajları veriliyor. Teröristlere 'Seni aramızda görmek istiyoruz', 'Daha kaç kışı daha dağda geçireceksin?' denilerek teslim olma çağrısı yapılıyor.

Askeri kaynaklar, Kuzey Irak'ta dağıtımı başlanılan bildirilerin önümüzdeki günlerde Şırnak, Bingöl, Tunceli ve Siirt gibi illerin kırsal bölgelerinde de dağıtılacağını belirtiyor. Bildiriler ayrıca teröristlerin ailelerine de dağıtılarak çocuklarının örgütten kopmalarında destek olmaları için ailelere çağrı yapılacak.

Üst düzey kaynaklar, broşürlerde yer alan taktiklere daha önce terör örgütünden kaçan teröristlerin ilham verdiğini belirtiyor. Örgütten pek çok teröristin bu yolla kaçarak güvenlik güçlerine sığındığını hatırlatan üst düzey bir kaynak, eylem yapmadan teslim olan bu teröristlerin Topluma Kazandırma Yasası'ndan faydalandırıldığını ve yeni bir hayata kavuştuğunu belirtiyor. Teslim olan teröristlerin verdiği bilgiler ile çok sayıda eylemin engellendiğini ve eylem hazırlığındaki çok sayıdaki teröristin yakalandığını anlatan yetkililer, PKK'yla mücadelede önümüzdeki günlerde yeni yöntemlerin uygulamaya konulacağını söylüyor.
 
Zaman



Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,050 µs