En Sıcak Konular

Hürriyet'in başyazarı intihalci çıktı

10 Mayıs 2008 13:50 tsi
Hürriyet'in Avrupa baskısı, bir intihal skandalıyla sarsıldı. Almanca yayınlanan "Young Hurriyet" adlı gençlik ekinde başyazarlık yapan Gülşah Koç'un (23) yazılarında başkalarına ait çalıntı metinleri kendi fikri gibi sunduğu ortaya çıktı.

Genç kız suçlamaları kabul etti, "Artık kendim yazacağım" dedi...

Young Hurriyet başyazarı Gülşah Koç Almanya'nın önde gelen ciddi yayın kuruluşlarından Frankfurter Allgemeine Zeitung ve Frankfurter Rundschau adlı gazetelerde yayınlanan haberlerde, Gülşah Koç ağır bir dille eleştirildi.

Gasteci.com sitesinin haberine göre, hiçbir mesleki tecrübesi ve birikimi olmamasına rağmen, haber müdürlüğü ve başyazarlık görevine getirilen Gülşah Koç'un çeşitli internet sitelerinden kopyaladığı yazıların altına kendi adını yazdığı ortaya çıktı.

Gülşah Koç'un karıncalardaki işbirliğinden, kültürel çeşitliliğe, mutluluğun sırrından, çalışan kadınların sorunlarına kadar oldukça geniş bir yelpazede yazılar yazdığını gözlemleyen Alman gazeteciler, bu yazıların başka kaynaklardan "copy-paste" tekniğiyle çalındığını ve kullandığını kaydediyorlar.

İşin ilginç yanı, Fontäne adlı yine Türkler tarafından çıkarılan ve bilim ve İslam konularını işleyen dergiden de bol bol alıntı yapıldığını belirleyen Alman gazeteciler, bazen kendi değerlendirmesine varıncaya kadar çalıntı yazılar yayınlandığını ifade ediyorlar.

Gülşah Koç'un yazılarında Bravo isimli gençlik dergisinden Fontäne isimli yine Türkler tarafından çıkarılan Almanca dergiye, Die Welt'ten, Frankfurter Rundschau (FR) gazetesine kadar çok değişik yayın organlarından metinleri çaldığı ve kendi köşesinde kendi düşünce ve değerlendirmeleri imiş gibi kullandığı belirlendi.

Konuyla ilgili olarak görüşü sorulan Gülşah Koç'un ise, "Bu bir facia, çok kötü bir hata. Yaptığım işin bu kadar kötü olduğunun şuurunda değildim. Bu işte kendim için başarı çıtasını yüksek tuttum, ancak köşe yazarlığı işi için yeterince hazırlık ve eğitim fırsatım olmadı” dediği ve bundan sonraki yazılarını ise kendisinin yazacağı sözünü verdiği kaydedildi.

yeni şafak



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,635 µs