En Sıcak Konular

Türkiye'nin bir yanı kış bir yanı yaz

10 Mayıs 2008 11:33 tsi
Türkiye'nin havası ve iklimine bir haller oluyor. Bir yanında lapa lapa kar yağarken, Ege sahillerinde insanlar serinlemek için soluğu sahillerde alıyorlar...

ERCİYES VE ALADAĞ'A KAR YAĞIYOR

Erciyes Dağı'nın 2500 metreden yüksek kesimlerinde bulunan Şeytanderesi, Aksuyurdu, Sütdonduran Yaylası, Çobanini ve Lifos Tepesi bölgelerine kar yağdı. Kar yağışı nedeniyle Erciyes Kayak merkezi'nde hava sıcaklığı eksi 2 dereceye kadar düştü.

Pınarbaşı ilçesi yakınlarındaki Şirvan Dağı ve çevresindeki tepelere de bu gece kar yağdı. Kar yağışı dolayısıyla hava sıcaklığı Pınarbaşı ve Sarız ilçelerinde 2 dereceye kadar düştü.

Niğde yakınlarındaki Aladağlar'a da gece kar yağdı. Kar yağışının yüksek kesimlerde etkili olduğu, Çamardı Dağevi'nde hava sıcaklığının eksi 1 dereceye düştüğü belirtildi.

ARDAHAN'DA KAR KALINLIĞI 3 SANTİM

Ardahanda gece etkili olan kar yağışının ardından kentte kar kalınlığı 3 santimetre, gecenin en düşük hava sıcaklığı eksi 3 derece ölçüldü.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Ardahan'da eksi 3, Kars'ta 0, Erzurum'da 1 ve Bayburt'ta 2 derece kaydedildi.

Ardahan'da gece etkili olan yağışın ardından kentte kar kalındığı 3 santimetre ölçüldü.

Yetkililer, bölgede 16 Mayısa kadar aralıklarla sağanak yağışların devam edeceğini ve Sibirya üzerinden gelen soğuk hava kütlesinin etkisiyle yüksek kesimlerde zaman zaman kar yağışı olabileceğini bildirdi

BODRUM VE MARMARİS'TE HAVA SICAKLIĞI 25 DERECE

Hava sıcaklığının 25 derece ölçüldüğü Bodrum ve Marmaris'te turistler deniz ve güneşin keyfini çıkarıyor.

Özellikle İngiliz, Hollandalı, İrlandalı ve Rus turistlerin gelmeye başladığı Bodrum ve Marmaris'te gece hayatı ve sahiller hareketlenmeye başladı.

Sabahın erken saatlerine kadar eğlence mekanlarında eğlenen turistler gündüz plajlarda deniz ve güneşin keyfini çıkarıyor.

Bodrum ve Marmaris'te tatil yapan turistler en fazla ilgiyi su sporları, düzenlenen su ve köpük partilerine gösteriyorlar.

Marmaris kent merkezinde bulunan ''Barlar Sokağı'' esnafı 15 Haziran itibariyle bölgede sezonun daha hareketleneceğine inanıyor.

TURİSTLERİN MAVİ YOLCULUK İLGİSİ

Marmaris'teki turistler gün boyunca plajda güneşleniyor, kitap okuyor ve Marmaris Kalesi, Marmaris Müzesi'nin de aralarında bulunduğu tarihi ve antik yerleri ziyaret ediyor.

Turistlerin en fazla ilgi gösterdiği etkinlik ise tur şirketleri tarafından düzenlenen ''Mavi Yolculuk'' turları. Bu turlara, kişi başı 20 YTL ödeyerek katılan turistler, Bodrum ve Marmaris'in mavi koylarında denize giriyor, teknede güneşleniyor. Turistler, mavi yolculuk dönüşünde, sahilde güneşin batışını izliyorlar.

Zabıta ve polis ekipleri ise bölgede ''hanutçu'' diye tabir edilen satıcıların turistleri rahatsız etmemesi için sürekli denetimler yapıyor.

haber7

 



Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,990 µs