En Sıcak Konular

MHP'nin kritik 10. maddesi

10 Mayıs 2008 10:12 tsi
Ankara kulislerinde MHP'nin "türban tuzağı" iddiasının yankıları sürüyor. Türban düzenlemesi fikrinin Bölükbaşı'na ait olduğu ve bilerek türban düzenlemesini gündeme getirerek AK Parti'nin kapatılmasını planladığı iddiaları gündemi sarstı. İddialar s

Olayın muhatabından iddialara sert tepki geldi. İddiaları ciddiye almayan Bölükbaşı'na parti kurmayları da destek verdi. MHP yönetimi, iddialara tepkili. Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, MHP'nin böyle bir yaklaşımının olmadığını vurguladı. Şandır, "Bölükbaşı'nın da böyle bir açıklaması olamaz. Olduğunu kabul edemem. Böyle bir açıklama yapmamıştır." dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, Bölükbaşı'nın tecrübeli bir siyasetçi ve iyi bir diplomat olduğuna işaret ederken, "Kendisi adına konuşamam. Ancak Deniz Bey, böyle bir açıklama yapmaz. Esprisini bile yapmaz. Zannetmiyorum." şeklinde konuştu.

KRİTİK 10. MADDE

Ancak Ankara kulisleri çok sıcak. Bu iddiayı savunanların dayanağı MHP'nin türban düzenlemesine ilişkin Anayasa'nın 10. maddesindeki değişiklik teklifi.
Teklifin ilk halinde Anayasa'nın 10. maddesinin 4. fıkrasına, "her türlü kamu hizmetinin sunulmasında ve bu hizmetlerin yararlanılmasında" ifadesinin eklenmesini öngörüyordu.

MHP'NİN İLK TEKLİFİNDE KAMUDA TÜRBAN SERBESTLİĞİ ÖNERİYORDU

Bu teklifteki 'kamu hizmetinin sunulmasında' ibaresinin kamu personelinin başörtüsü takmasına da imkân sağladığı iddia edildi. AK Parti, MHP ile yaptığı görüşmeler sonucunda bu ibareyi metinden çıkardı. Ancak daha sonra yaşananların faturası AK Parti'ye çıktı. AK Parti'nin kamuya türban serbestliğini getiren teklifini değiştirmesi unutuldu. Başsavcı iktidar partisinin kapatılması için dava açtı.

13 ARALIK 2007'DE BAHÇELİ GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Bahçeli ilk olarak 13 Aralık 2007'de gündeme getirmişti.
Başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliğini Türkiye'nin gündemine MHP lideri Bahçeli soktu. Bahçeli, 13 Aralık 2007'de, Anayasa'nın 10. maddesinde değişiklik yapılarak sorunun çözülmesini istedi. 16 Ocak 2008'de Başbakan Erdoğan'ın "MHP ben varım diyor. CHP yoksa yok." cevabıyla süreç başlamıştı.

internethaber



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,985 µs