En Sıcak Konular

'Bu dava benim değil, milletin davası'

10 Mayıs 2008 10:07 tsi
Başbakan Erdoğan, memleketi Rize'de yaptığı konuşmada, "Bu partiyi millet kurdu. Bu yürüyüş milletin yürüyüşüdür.Türkiye için istikrarın ne demek olduğunu sizler en iyi biliyorsunuz." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, işadamı Halit Cıngıllıoğlu'nun, Güneysu'da yaptırdığı öğretmen lisesinin bilgisayar sınıfını gezdi. Başbakan, Erdoğan, öğrencilerle bir süre sohbet etti. 
Başbakan Tayyip Erdoğan, baba ocağı Rize'de partisi hakkındaki kapatma davasına ilişkin önemli mesajlar verdi.  
 
Başbakan Erdoğan, menfaatlerini istikrarsızlığa bağlayan kriz tüccarlarının Türkiye'nin büyük hedeflere yürümesine engel olmaya çalıştığını söyledi. İstikrarın ne demek olduğunu milletin iyi bildiğini belirten Erdoğan, "Türkiye'nin aydınlığa doğru yürüyüşü ne benim ne partimin ne hükümetimin davasıdır. Bu dava milletimin davasıdır. Bu partiyi ben kurmadım. Bu partiyi millet kurdu. Bu yürüyüş milletin yürüyüşüdür." dedi. Başbakan Erdoğan, dün memleketi Rize'nin Güneysu ilçesinde toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 5 yılda yapılan hizmetlerle kâbuslar diyarından fırsatlar ülkesi haline getirildiğini anlattı. Türkiye'nin artık çok değiştiğine işaret eden Başbakan, karanlık senaryoların milleti medeniyet yürüyüşünden çeviremeyeceğini vurguladı. Erdoğan, hiç kimsenin Türkiye'de refaha, aydınlığa, umuda yönelen rotasını değiştiremeyeceğinin altını çizerken, vatandaşlara, "O kahır yıllarının yükünü siz taşıdınız ve bedelini sizler ödediniz, yavrularımız ödedi. O günlerle bugünlerin farkını en iyi sizler biliyorsunuz. Türkiye için istikrarın ne demek olduğunu sizler en iyi biliyorsunuz." diye seslendi. Ülke ne zaman ilerlemeye başlasa birilerinin rahatsız olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu ülkenin her şeyi var. Bu milletin her engeli aşacak, her zorluğu yenecek, her hedefe ulaşacak gücü, potansiyeli, zenginliği var. Uzun yıllar boyunca kifayetsiz yöneticiler, işler her yoluna girdiğinde ortaya çıkan kriz tacirleri ve menfaatlerini bu ülkenin istikrarsızlığına bağlayanlar, bu ülkenin büyük hedeflere yürümesine engel oldular. Ne zaman bu ülke milli iradenin gösterdiği yönde ilerlemeye, büyük mesafeyi almaya başlasa birileri bundan rahatsız oldu. Neden rahatsız oldu? Çünkü onlar Türkiye'nin istikrarsızlığından, demokrasinin ve siyasetin zaafa uğramasından besleniyor, nemalanıyorlardı. İşlerin yolunda gittiği bir Türkiye bunların istediği bir Türkiye değildi. Büyüyen, üreten, insanlara refah kapısını açan, istikrarlı, demokrasisini işleten, özgürlükleri yaşayan bir Türkiye onları rahatsız ediyordu; işte bugün de rahatsız ediyor."

Okula, şehit dedesinin adı verildi

Güneysu'ya önceki akşam eşi ve torunu ile birlikte gelen Başbakan Erdoğan'ı hemşehrileri bağrına bastı. Cuma namazını Dörtyol Merkez Camii'nde kılan Erdoğan, yoğun ilgi gördü. Cami çıkışında bir vatandaşın açtığı, "Seninle her gün bayram. Çaktırmıyor ama Deniz Baykal da sana hayran" yazılı döviz dikkat çekti. Erdoğan'a gezisi sırasında bir de jest yapıldı. İşadamı Halit Cıngıllıoğlu, Güneysu'da yaptırdığı öğretmen lisesine Erdoğan'ın annesinin dedesi olan Sarıkamış şehidi Kemal Mutlu'nun adını verdi. Erdoğan, ortak açılış töreninin ardından yaptığı konuşmada, "Bu, annemin dedesidir. Sarıkamış şehitlerindendir. Arkadaşlar bana böyle bir sürpriz yaptılar." dedi. Başbakan'ın konuşması sırasında AK Parti Gençlik Kolları tarafından, "Milyonları hiçe sayamazsın, bu halkı başsız bırakamazsın" pankartı açıldı. Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında kalabalıktan sık sık, "Tayyip'e uzanan eller kırılsın", "Seninle beraber sonuna kadar" sloganları atıldı.
 
Zaman



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,421 µs