En Sıcak Konular

DTP'liler Erdoğan'ın sözünü dinliyor!

10 Mayıs 2008 09:52 tsi
Erdoğan bir laf etti, herkes ayağa kalktı. Ama anketler DTP'lilerin, Erdoğan'ı kendi seçmesinden bile daha çok dinlediğini gösteriyor. İşte ilginç araştıranın sonuçları...

A&G Araştırma'nın "ideal çocuk sayısı" araştırması ilginç veriler ortaya koyuyor. Kanal D için yapılan araştırmada ideal çocuk sayısı  % 48'le  2 çocuk oluyor. En düşük sonuç ise %10.7 ile tek çocuk... Ama en ilginci ise Erdoğan'ın "en az 3 çocuk yapın" sözlerinin en çok DTP'den itibar görmesi... DTP'liler %56,9'ya 4 çocuk ve üzerine sıcak bakıyor.

AZ İSTEYENLER KIZ İSTİYOR

İdeal çocuk sayısı ve cinsiyet oranında araştırma belki hepimizi şaşırtacak bir veri ortaya koyuyor. Bir ve iki çocuğu ideal bulanlar kız çocuk isterken 3 çocuk ve üzerinde eğilim erkek çocuğa kayıyor.

EĞİTİM VE STATÜDE TERS ORANTI

Eğitim durumuna göre çocuk sayısına bakıldığında, eğitim ve çocuk sayısının ters orantılı olduğunu görüyoruz. Bu arada üniversite mezunlarının ideal çocuk sayısında ağırlıklı eğilimleri 2 çocukken, 4 çocuk ve üzeri en çok ilkokul ve okur-yazar olmayan kesimde görülüyor. Aynı şekilde sosyal statü de çocuk sayısı ile ters orantı çiziyor. Statü yükseldikçe çocuk sayısı düşüyor.

KENTLİLER DAHA AZ İSTİYOR

Büyükşehir, kentler ve kır baz alınarak yapılan yerleşim yerine göre çocuk araştırmasında ise 2 çocuk ağırlıklı hakim. 3 çocuk ve üzerine çıkıldığında ise kentler ve kır arasında bariz bir fark göze çarpıyor.

PARTİLERE GÖRE ÇOCUK

İdeal çocuk sayısının partilere göre dağılımı yapıldığında ise Başbakan'ın "en az üç çocuk" mesajı kendi seçmenine ulaşmış görülüyor. Araştırmaya katılan AKP seçmeni %44.3 ile en az 3 çocuk istiyor. Çok çocuk isteyen diğer parti grubu ise DTP... DTP'liler %56.9 ile 4 ve üzeri çocuktan yana. En az çocuğu CHP'liler istiyor. Araştırmaya katılan CHP'li seçmenlerin %65.4'ü 2 çocuk isterken sadece %6.2'si 4 ve üzeri çocuktan yana. MHP'liler iki ve üç çocuk isterken MHP'li seçmen 4 ve üzeri çocuğu %3.7 ile en az isteyen seçmen olarak ortaya çıkıyor.

internethaber

 



Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,043 µs