en önemli darbe | " /> en önemli darbe | "/>

En Sıcak Konular

Gül: PKK'ya indirilen en önemli darbe

10 Mayıs 2008 09:11 tsi
Gül: PKK'ya indirilen en önemli darbe Cumhurbaşkanı Gül, PKK'ya karşı mücadelede önemli bir dönemde olunduğunu belirterek, son operasyonun darbe vurmak açısından en önemli operasyonlardan biri olduğunu kaydetti. Gül, 'Türkiye kendi içine kapanmamalıdır' diyerek bir de uyarıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 9 Mayıs Avrupa Günü nedeniyle verdiği resepsiyonun basına kapalı bölümünde gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Türkiye'de kutuplaşma tehlikesi olduğuna ilişkin sözlerini değerlendiren Gül, Türkiye'nin konjonktürel açıdan bölgesinde en kuvvetli olması gereken bir dönemden geçtiğini, etrafında geleceği belirleyen kararlar alındığını söyleyerek, "Avrupa'nın da siyasi konjonktürü değişiyor. Bir konjonktür bitiyor bir başkası başlıyor. Türkiye'nin kendi içine kapanmaması lazım. Stratejik hedeflerimizi zora sokacak adımlar atılmamalı. Kimseye fırsat verilmemeli" dedi.

EN ÖNEMLİ OPERASYON

Kandil Dağı'na yapılan son hava operasyonunun önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, "Darbe açısından en önemlilerinden biriydi. Çok başarılıydı. Daha iyi neticeler vermeye başlayacak, verecek. Bunu biliyorum" diye konuştu.

AK Parti hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili sorumlara yanıt vermek istemeyen Gül, Türkiye'deki konjonktüre rağmen reformların sürmesi gerektiğini vurguladı.

BARZANİ'NİN ÇIKIŞI ÖNEMLİ

Kuzey Irak yönetiminden PKK ile ilgili son açıklamalarına ilişkin görüşünün sorulması üzerine Gül şunları söyledi: "Türkiye'nin niyeti terörle mücadeledir. Bu kadar geniş operasyonlar yaparken sivilleri bu kadar gözeten başka bir ülke var mı? Öncesinde Iraklı Kürtlerin de şüpheleri vardı, ama niyetimizi anladılar. Son günlerdeki demeçleri ben de takdir ediyorum. Bir güven bunalımı vardı aramızda, bunun aşılması gerekli. Türklerle Kürtleri ölesiye düşman gösteren PKK belasını aradan çıkardığımızda komşuluğumuz akrabalığımız ön plana geçecek. PKK belası ne kadar aramızdan çıkarsa biz Irak'ta Iraklılar için o kadar çok şey yaparız."

Ajanslar



Bu haber 259 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,460 µs