En Sıcak Konular

Bayık kaçtı, 19 PKK'lı öldü!

10 Mayıs 2008 00:56 tsi
Bayık kaçtı, 19 PKK'lı öldü! PKK ile bu gece Şemdinli kırsalındaki sıcak temasta kıstırılan Cemil Bayık, komşu bir ülkeye kaçtı. Çatışmada 19 PKK'lı ölürken 2 asker de şehit oldu. İşte TSK'nın açıklaması:

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle;

1. Türk Silahlı Kuvvetleri terörle mücadele konusundaki faaliyetlerini yurt içinde ve yurt dışında büyük bir kararlılıkla sürdürmektedir. Bu kapsamda, son günlerde meydana gelen gelişmeler müteakip maddelerde açıklanmıştır.

2. 01-02 Mayıs 2008 tarihlerinde icra edilen hava harekatında, terör örgütünün büyük bir darbe yediği istihbarat kaynaklarından kesin olarak doğrulanmış ve harekatın sonuçları kamuoyuna yansıtılmıştır.

3. Kandil Dağı bölgesinde bulunan ve sayıları 200'e yaklaşan teröristin, hava harekatından sonra büyük çoğunlukla silahlarını bıraktıkları ve Irak kuzeyi yerel yönetiminin teşkil ettiği kontrol noktalarından geçerek, bölgedeki yerleşim merkezlerine dağıldıkları saptanmıştır. Bu gelişme, örgütün büyük bir panik havası ve moral çöküntüsü içinde olduğunu açıkça göstermektedir.

4. Ayrıca, terörist örgütün silahlı unsurlarını yönetmeye çalışan Bahoz kod adlı teröristin, yıllardır yuvalandığı Zap bölgesini terk ederek daha emniyetli olduğunu zannettiği Sinad-Haftanin bölgesine kaçtığı tespit edilmiştir.

5. Başka bir sözde yöneticinin operasyon bölgesi dışında yer alan Gara Dağı bölgesine kaçtığı belirlenmiştir.

6. Ayrıca, örgütün sözde lider kadrosundan Cemil Bayık isimli terörist, beraberindeki kalabalık bir grup ile komşu bir ülkeye kaçmıştır. O ülkenin güvenlik güçleri ile girişilen çatışmalarda, sözde korumalarının büyük bir bölümü etkisiz hale getirilmiş olup, kendisinin akıbeti ise bilinmemektedir.

7. Bir çok masum vatan evladını kandırarak terör örgütüne katan sözde liderlerin, şimdi kendi canlarının derdine düştükleri açıkça görülmektedir. Daha önce ifade edildiği gibi, terör örgütünün sözde liderlerinin gördükleri tatlı rüyanın kabusa dönüşme süreci başlamıştır.

8. Bu panik havasını değiştirmek isteyen terör örgütü, 09 Mayıs 2008 gecesi Hakkari bölgesinde bir karakola saldırı girişiminde bulunmuştur. Bölgede konuşlu birlikler tarafından saldırıya derhal karşılık verilmiş ve bölgeye Hava Kuvvetlerine ait unsurlar sevk edilmiştir. Uçaklarımız saat 22:25 itibarıyla hedeflerine ulaşmışlar ve terör örgütüne gereken darbeyi vurmaya başlamışlardır.

9. Yapılan bu saldırı girişimi sonucu 2 güvenlik görevlisi şehit olmuş; 19 terör örgütü mensubu silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir.

10. Türk Silahlı Kuvvetleri terörle mücadele kapsamındaki faaliyetlerine kararlılıkla devam edecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 
haber7



Bu haber 1,028 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,019 µs