En Sıcak Konular

KKTC Cumhurbaşkanı Güney Kıbrıs'ta

8 Mayıs 2008 22:51 tsi
KKTC Cumhurbaşkanı Güney Kıbrıs'ta KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Güney Kıbrıs'a geçerek, Rum kesiminde ana muhalefet konumundaki Demokratik Seferberlik Partisi'nin (DİSİ) Genel Başkanı Nikos Anastasiadis'le akşam yemeğinde bir araya geldi.

Anastasiadis'e, Limasol'daki evinde konuk olan Talat'a, eşi Oya Talat, Müsteşarı Hasan Sarıca, Özel Kalem Müdürü Asım Akansoy ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca eşlik etti.
 
Anastasiadis'in eşiyle birlikte verdiği yemeğe, Kıbrıs Rum yönetiminin ve DİSİ'nin eski başkanlarından Glafkos Klerides, Klerides'in kızı Keti Klerides ve eşi, eski bakanlardan Kostas Themistoklous ve Rum iş adamı Dinos Lordos da katıldı.
 
Oya Talat, Anastasiadis'in evine girerken Bayan Anastasiadis'e çiçek takdim etti. Cumhurbaşkanı Talat da ekmek kadayıfı ve çini işlemeli tabak hediye etti.
 
Talat, eve girişinde, bir gazetecinin sorusu üzerine, daha önce Limasol'a Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı iken geldiğini, "bu akşamki görüşmenin sosyal içerikli olduğunu" söyledi.
 
Mehmet Ali Talat, buluşmanın iyi bir işaret olup olmadığının sorulmasına üzerine de "Evet öyle olmalı" karşılığını verdi.
 
Türk Ajansı-Kıbrıs'ın (TAK) haberine göre, Limasol'a giden Talat'a, sınırdan geçmesinden itibaren yol boyunca Rum polisleri eşlik etti. Anastasiadis'in evinin bulunduğu bölgede de geniş güvenlik önlemleri alındı.
 
Talat ile Anastasiadis'in bu akşamki yemekli buluşması, yaklaşık iki yıl önce planlanmış ancak, Anastasiadis'in babasının ölümü üzerine iptal edilmişti.
 
Anastasiadis, 24 Nisan 2004'de referandumu yapılan ve Rumların "hayır" dediği Annan planına "evet" kampanyası düzenlemişti.

Ajanslar



Bu haber 330 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,769 µs