En Sıcak Konular

Çelik, eski Çalışma Bakanlarını topladı

8 Mayıs 2008 22:48 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanları ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Swis Otel'de düzenlenen yemeğe, önceki dönemlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapmış Yaşar Okuyan, İmren Aykut, Mustafa Kalemli, Turhan Kapanlı, Sadık Şide, Ziya Halis, Nami Çağan, Kurtcebe Alptemuçin, Mustafa Kul, Sümer Oral, Hakan Tartan, Ali Rıza Uzuner, Hilmi İşgüzar ve Necati Çelik katıldı.

Faruk Çelik, yemekten önce yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 70 milyonu ilgilendiren bir bakanlık olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, çalışma hayatını, istihdamı içine alan köklü bir bakanlık olduğunu belirten Çelik, Bakan olduktan sonra, Bakanlığa ilk gidişinde kendisinden önce görev yapan 53 bakanın fotoğraflarını gördüğünü, ancak bu fotoğrafların durumun çok iyi olmadığını söyledi. Bunun üzerine bu fotoğrafları yenilediğini anlatan Çelik, bu eski bakanlarla bir araya gelmek istediğini, çalışma hayatı gündemindeki yoğun tempodan dolayı ancak bugün bir araya gelmelerinin mümkün olduğunu söyledi.

Eski bakan arkadaşlarının geçmiş yıllarda gerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı gerekse başka bakanlıklarda ülke için önemli hizmetlerde bulunduğunu vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:

''Her şey politika ve siyaset değildir. Siyasetin yapılacağı yerler vardır, ama bu akşam duygusal bir şekilde öz benliğimizi paylaşmak için buradayız. Bu geceleri geleneksel hale getirmek istiyoruz. Sizlerin deneyimlerinizden istifade edeceğimi vurgulamak istiyorum.''

Eski Bakanlar adına konuşan İmren Aykut da Faruk Çelik'in nazik davetiyle bir araya geldiklerini ve böyle bir yemekte bulunmanın çok güzel olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının tüm dünyada en problemli alanlardan biri olduğunu belirten Aykut, bunun bütün insanları ilgilendiren bir alan olmasından kaynaklandığını söyledi.

Daha önce bakanlık yapanların da belli zamanlarda bu zorlukları yaşadıklarını anlatan Aykut, Bakanlığın, işçi ve işveren kesiminin kazanımları için karşı karşıya geldiği bir alan olduğunu belirtti.

Aykut, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının istihdam konusunu da kapsadığını ve istihdamın herkesi ilgilendirdiğini vurgulayarak, işsizliğin tüm ülkelerin sorunu olduğunu söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumunun da Bakanlığa bağlı olduğunun ifade eden Aykut, bu nedenlerle Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlarının işlerinin çok zor olduğunu belirtti. Aykut, ''Bu nedenle Bakanlar rahat uyuyamaz'' dedi.

Aykut, ''Çalışma Bakanlığı ateşten bir gömlektir. Sayın Bakan da Bakan olur olmaz Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası gibi bir bombayı kucağında buldu. Ben de Çalışma Bakanı olduğum zaman süper emekliliği kucağımda bulmuştum.

Ancak işçilere, emeklilere hizmet verdiği için bütün Çalışma bakanları, bakanlığı severek yaparlar'' diye konuştu. 



Bu haber 1,092 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,516 µs