En Sıcak Konular

Yeni sınıf geçme sistemine itiraz var

8 Mayıs 2008 22:20 tsi
Tokat Eğitim Bir Sen Eğitim İşleri Sekreteri Mustafa Eraslan Orta Öğretim ve Sınıf Geçme yönetmeliğinin değiştirilmesine tepki gösterdi.

Mustafa Eraslan “Basında ve kamuoyunun gündeminde yer aldığı üzere; Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü, Orta Öğretim Sınıf Geçme Yönetmeliği’nde değişiklik yapılması yönünde taslak çalışmasını Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın onayına sunmuştur. Yeni Yönetmelik Taslağı; mevcut yönetmelikte belirtilen 2 dersten sorumlu geçmeyi 6 derse çıkarmayı ve en fazla 3 dersten ortalama yükseltme sınavına girme hakkını sınırsız bir duruma getirmeyi öngörmektedir. Yapılacak değişikliğe göre, sorumlu olarak sınıf geçme kolaylaşacak, kaç dersten başarısız olmalarına bakılmaksızın, öğrenciler ortalama yükseltme sınavına girebilecektir.”

Mustafa Eraslan olumsuzlukları şu şekilde sıraladı

Sınıf tekrarını önlemek amacıyla böyle bir değişiklik yapmak; sınıfta kalma korkusunu ortadan kaldıracak, sınıf yönetimini ve okuldaki eğitim disiplinini bozacak, okulu ve öğretmeni işlevsiz hale getirecektir.
Eğitim ve öğretimdeki disiplin bozulacağından, sınıf geçme kaygısı asgariye inen şiddete meyilli öğrenciler, şiddet olaylarını artıracak ve eğitimin kalitesi düşecektir.

Liselerin üniversiteye öğrenci yerleştirme başarısı düşecek, üniversite önünde yığılma artacaktır. Liseyi bitiren fakat yüksek öğretim kurumuna girecek başarı düzeyine sahip olamayan öğrenciler, herhangi bir meslek dalında da yetişmedikleri için nitelikli iş gücünden yoksun yığınlar olarak, toplum hayatı içinde yerlerini alacaklardır. Daha önceki yıllarda yapılan bu ve benzeri değişikliklerin beraberinde ciddi sıkıntılara neden olduğu herkesin malumudur. Sendika olarak, böyle bir değişikliğin yapılmasıyla ilgili görüşlerimizi ve tepkilerimizi Genel Merkezimiz bakanlık yetkililerine ilettik. Bakanlığın bu değişiklik girişiminden vazgeçmesini bekliyoruz.
 



Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,426 µs