En Sıcak Konular

Perinçek cezaevinde CHP'nin kitabını yazmış!

8 Mayıs 2008 21:21 tsi
İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in eşi Şule Perinçek, cezaevinde CHP'nin program ve tüzükleri yazan eşinin, kitabını bitirdiğini ve bu hafta piyasaya çıkacağını söyledi.

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in eşi Şule Perinçek, cezaevinde CHP'nin program ve tüzükleri yazan eşinin, kitabını bitirdiğini ve bu hafta piyasaya çıkacağını söyledi.


Ergenekon operasyonu kapsamında Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Doğu Perinçek'i, eşi Şule Perinçek, Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin ve Genel Başkan Yardımcısı Servet Cömert cezaevinde ziyaret etti. Yaklaşık 1 saatlik görüşmenin ardından İşçi Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Şule Perinçek ve genel başkan yardımcıları, Doğu Perinçek'in sağlık durumunun ve moralinin çok iyi olduğunu söyledi.


Ergenekon operasyonunun sahte tanıklar ve kanıtlarla yapıldığını öne süren İP Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, operasyonun Türkiye hukuk tarihinde benzeri olmayan bir kanunsuzluğun örneği olduğunu iddia etti. Gültekin, "Partimiz Genel Başkanımızın da dahil olduğu toplam 7 arkadaşımızın şimdi içeride olduğu bu soruşturma, dünya ve Türkiye hukuk tarihinde benzeri olmayan bir kanunsuzluğun örneğidir. Benzeri yoktur bunun. Araştırma yapan şu Türkiye'nin geçmişine baksın var mıdır benzer bir uygulama? Bir tek 1919-1920 yılının mütareke İstanbul'unda vardır. Sahte tanıklar ve sahte kanıtlarla hükümler vermişlerdir" şeklinde konuştu.


Eşinin cezaevinde başladığı CHP kitabını tamamladığını belirten Şule Perinçek ise kitabın bu hafta içerisinde piyasaya çıkacağını söyledi. Doğu Perinçek'in kitabın tamamını el yazısı ile cezaevinde yazdığını ifade eden Şule Perinçek, "Doğu Perinçek'in kitabı bitmek üzere. Atatürk döneminde çıkan program ve tüzükleri bir araya getirdi ve onların yorumlarını kitap haline getirdi. 1919 CHP'nin ilk kongresidir. Daha doğrusu Atatürk Sivas kongresini ilk kongresi olarak sayar, Nutuk'ta da bunu belirtir.


1919'dan 1937'ye kadar hatta 39 kongresi içinde Atatürk'ün el yazısı ile aldığı notlar da var. Hem belgesel hem de bunların bugün açısından anlam ve yorumunu kitap haline getirdi. Tamamını cezaevinde el yazısı ile yazıldı. Bu hafta baskısı tamamlanıyor kitap çıkacak" dedi.


Şule Perinçek ve partililer, İP İl Başkanlığı'nı ziyaretin ardından Tekirdağ'dan ayrıldı.


 



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,034 µs