En Sıcak Konular

İtalya'dan Terim'e Yüksek Liyakat Nişanı

8 Mayıs 2008 21:11 tsi
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'e İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından tevdi edilen ''İtalyan Dayanışması Yüksek Liyakat Nişanı'' İtalya'nın Ankara Büyükeyçiliği'nde düzenlenen törenle takıldı.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in, eşi Fulya, kızı Merve Terim ile yardımcıları Oğuz Çetin ve Metin Tekin ile katıldığı törene, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, UEFA As Başkanı Şenes Erzik, Futbol Federasyonu Eski Başkanı Levent Bıçakçı, Galatasaray'ın eski başkanlarından Faruk Süren sanatçı Demet Akbağ ve çok sayıda basın mensubu ile davetli katıldı.

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsilli, törende yaptığı Türkçe konuşmasında, Fatih Terim'in her zaman bir referans noktası olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Fatih Terim, Türk Futbolunun dünyadaki temsilcisidir. Kendisinin başarıları ülkesinde imparator olarak tanınmasını sağlamıştır. Başarılarını Milano'da ve Floransa'da çalıştığı dönemlerde de sergilemiştir. Terim futbol bilgisi ile İtalyan taraftarlarının gönlünde de taht kurmuştur. Sayın Terim'e Türk Milli takımına, Türk taraftarlara bir ay sonra başlayacak Avrupa Futbol Şampiyonası'nda başarılar dilerim. Umarım Avrupa Futbol Şampiyonası Finalini beraber oynarız.''

Fatih Terim de İtalyanca ve Türkçe yaptığı konuşmasında, bu onur veren olay için İtalya'nın Ankara Büyükelçisinin huzurunda bütün İtalya halkına teşekkür ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Bana İtalya'da çalışma ve yaşama imkanı veren Fiyorentina ve Milan kulüplerine, yaşamım boyuncu her zaman bana destek olan eşim ve kızlarıma ve burada olan herkese teşekkür ediyorum. Kader bana Türk halkına çok önemli ananeleri ve prensipleri onurla taşıma fırsatı bahşetti. Taşımaktan büyük gurur ve onur duyduğum bu miras ile gerek ülkemde, gerek yurt dışında hayatımda ve mesleki yaşamımdaki büyük dönemeçleri aşmasını bildim. Futbol, evrensel diliğle, ülkem gerçeklerinden farklı olan İtalya gerçeklerinin üstesinden gelmemi sağladı. Ülkemin geleneksel değerlerini taşıdığım İtalya'da yaşadığım sürece karşımda daima anlayış ve açıklık buldum. İtalya'ya bir Türk elçisi gibi geldim. Ülkeme de bir İtalyan elçisi gibi döndüm. İtalya'da çok sağlam dostluklar edindim. Bu gün bana takdim edilen bu onur büyük mutluluk vermektedir ve bana bu büyük buluşma anını yaşatan Türk halkına ve İtalyan halkına teşekkür ederim. Türk ve İtalyan halklarının bu onuru paylaşmasını istiyorum.''

Konuşmaların ardından Büyükelçi Marsilli, İtalya Başbakanı Berlusconi ve Başbakan Erdoğan'ın kutlama mesajlarını okuduktan sonra, İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Roberto Donadoni'nin gönderdiği İtalya Milli Takımın Milanda oynayan Futbolcusu Pirlo'nun 21 numaralı formasını, Terim de İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsilli'ye, A Milli Takım formasını hediye etti.

Tören, İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Marsilli'nin, Milli Takımlar Teknik Direktörü Terim'e Liyakat Nişanını takmasıyla sona erdi.

-LİYAKAT NİŞANI KİMLERE VERİLİR?-

İtalyan Dayanışması Yüksek Liyakat Nişanı 1952 yılından beri veriliyor. İtalya Dış İşleri Bakanının teklifi ve İtalya Cumhurbaşkanının onayının ardından, kanun hükmünde kararnameyle verilen nişan, İtalya'daki 5 Devlet Nişanı'ndan birisi.

Nişan, İtalya'ya, sanat, edabiyat, ekonomi, sosyal, kamusal ve askeri alanlarda katkıda bulunan ve hizmet eden kişileri ödüllendirip, onurlandırmak amacıyla veriliyor.
 



Bu haber 746 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,248 µs