En Sıcak Konular

Numara taşıma 13 Kasım'da

8 Mayıs 2008 20:55 tsi
Numara taşıma 13 Kasım'da Operatör değiştirilmesi halinde mevcut mobil telefon numarasının korunması olarak adlandırılan "numara taşınabilirliği"nin 13 Kasım itibariyle uygulanmaya başlanmasının planladığı açıklandı.

İstanbul'da düzenlenen Supercom İstanbul Telekomünikasyon İhtisas Fuarı ve Telekom Dünyası Politikaları Forumu'nda konuşan Telekomünikasyon Kurumu Başkan Yardımcısı Galip Zerey, mobil operatörlerle ilgili üçüncü nesil (3G) yetkilendirmesinin Ulaştırma Bakanlığı'nın belirleyeceği bir tarihte yapılacağını belirtti.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise Türkiye'nin yüzde 88'ine geniş bant hizmeti verilebilecek alt yapının bulunduğunu ancak önemli olanın bu altyapının hazır hale getirilmesi olduğunu söyledi.

'ALTYAPI HAZIR OLMALI'
Yıldırım, "Şirketler, nüfusu 500'den büyük olan tüm yerleşim birimlerini kapsama alanlarına alacak yatırımları yıl sonuna kadar tamamlayacak. Zaten numara taşınabilirliği de uygulamaya giriyor. Yatırımlar tamamlandığında, biz de 3G lisanslarını vereceğiz. Biz 'altyapıyı hazır hale getirin' diyoruz. Bu şartımız hem onların işlerini kolaylaştırıyor hem de hizmetin ülkenin her tarafına ulaşmasını sağlıyor" dedi.

Türk Telekom'un kamunun elindeki hisselerinin yüzde 15'lik bölümünün halka arzı ile ilgili olarak da Yıldırım, "Ön talep sürecinde hisselere 6.4 kat fazladan talep geldi. Bu da gösteriyor ki Türkiye'nin geleceğine, bu sektörün geleceğine yatırım konusunda hiç kimsenin bir şüphesi yok" şeklinde konuştu.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, otoyol ve köprülerin özelleştirilmesi konusunda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın çalışmalarını sürdürdüğünü, ihaleyle ilgili belirlenmiş kesin bir tarih olmadığını sözlerine ekledi. 



Bu haber 341 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,295 µs