En Sıcak Konular

Erdoğan sızıntıya bozuldu

8 Mayıs 2008 17:53 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TESEV’in yemeğinde yazılmamak kaydıyla konuştuğunu ancak bunun sızdırıldığını ve söylemediği sözlerin de eklendiğini belirterek, yemeğe katılan gazetecilere tepki gösterdi.


Cumartesi akşamı yediği yemekte medyaya söz verdirmişti. Orada konuşulanlar orada kalacaktı ama kimse sözünde durmadı...

Milletvekilleri ile yemekli toplantıda bir araya gelen Başbakan Erdoğan’ın kapatma davasına ilişkin süreç konusunda kısa bir konuşma yapmasının ardından milletvekilleri görüşlerini dile getirdikleri öğrenildi. Erdoğan, TESEV yemeği konusunda, “Orada konuşulanlar burada kalacak dedik. Ama sonradan öyle olmadı. Orada konuşulmayanlar bile konuşulmuş gibi dışarıya sızdırıldı. Yol haritasını orada olanlarla belirlememiz elbette ki, söz konusu olamaz. Yol haritasını sizlerle belirleyeceğiz. Daha çok orada sorular yönelttiler ve kendi görüşlerini söylediler” yorumunu yaptı.

SİYASİ KARAR
Ak Parti’nin Anayasa Mahkemesi’ne sunduğu ön savunma konusunda  “Bu siyasi bir davadır. Savunma değil cevap verdik. Ortaya çıkacak duruma göre demokrasi içinde çözümümüz olacak” diyen Erdoğan, anayasa değişikliği için bekleneceği mesajını verdi. Milletvekilleri ise “seçime hazır olduklarını, alınacak her karara uyacaklarını” bildirdiler.

KAPATMAYA İNANMIYORUM
Erdoğan, kendisinin partinin kapatılacağına inanmadığını dile getirerek, “Suç işlediğimize inanmıyoruz. Partimizin yasa ve anayasayı ihlal ettiği kanaatinde değiliz. Bu siyasi bir davadır. Yapılan da savunma değil cevaptır. Zaman bizi haklı çıkaracak” dedi.

PLANLAR HAZIR
Yargının kendi işini yapacağını, Ak Parti’nin de kendi yoluna devam edeceğini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:

“Ortaya çıkacak her gelişmeye göre A, B ve C çözümlerimiz olacak. Herkesin bir hesabı varsa, Allah’ın da bizim de bir hesabımız var. Süreci sağlıklı bir şekilde idare edeceğiz. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Bu süreçte ortaya çıkacak gelişmelere göre sizlerle birlikte ortak akılla, demokrasi içinde kalarak çözüm bulacağız.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ BEKLEMELİ
Toplantıda milletvekillerinin Venedik Kriterleri doğrultusunda derhal anayasa değişikliği yapılması konusundaki görüşleri üzerine Erdoğan, “Anayasa değişikliği için uygun ortam yok. Rahat olalım. Planlarımız var. Günü gelince bu planları hayata geçireceğiz” diye konuştu.

BAYKAL’A ELEŞTİRİ
Milletvekillerinin Meclis’te anayasa değişikliği için uzlaşma arayışına girilmesi yönündeki istekleri üzerine de Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı eleştirdi. Erdoğan, “Adamın tavrı belli. Ne söylesek tersini yapıyor. Kendisini kurtarmak için bize geldi diyecek. Bunun üzerinden politika yapacak” değerlendirmesinde bulundu. Milletvekillerinin MHP’nin Ak Parti’yi türban değişikliğiyle tuzağa düşürdüğü ve dikkatli olması yönündeki görüşleri konusunda ise Erdoğan, “ O konular geçmişte kaldı. Biz önümüze bakalım” dedi.

ÇİFTE VE ÜÇ SANDIK ÖNERİSİ
Milletvekilleri ise genel olarak partinin alacağı seçim de dahil olmak üzere her karara destek olacaklarını belirterek, çifte sandık hatta anayasa değişikliği ve referandumu içeren üç sandık önerisi getirdiler.

KEFENİMİZ HAZIR
Ak Parti Bingöl Milletvekili Yusuf Çoşkun ise ilginç bir çıkışta bulunarak, alınacak her karara uyacaklarını, “Bizim de kefenimiz hazır” sözleriyle dile getirdi. Bazı milletvekilleri kendi seçim bölgesinin sorunlarını dile getirirken, TCK 301’in tümden kaldırılmasını isteyenler de oldu.

ŞENER ELEŞTİRİLDİ
Toplantıda milletvekilleri Abdüllatif Şener’i açıklamaları nedeniyle eleştirdiler. Milletvekilleri, “Talihsiz beyanlarda bulundu. Adeta gruba hakaret ediyor. İçimizden birinin bunu yapması çok acı. Kendisine yakıştıramadık” yorumunu yaptılar. Başbakan Erdoğan ise hiçbir yorumda bulunmadı.

 internethaber



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,839 µs