En Sıcak Konular

Baykal'a göre bu savunma yetmez!

8 Mayıs 2008 17:38 tsi
Baykal AK Parti’nin kapatma davası için mahkemeye sunduğu ön savunmayı yetersiz ve komik bulduğunu açıkladı. Baykal’a göre AKP kapatılırsa risk de olmaz. Neden mi?

AKP’nin savunma metninde yer verip sözlerini Anayasa Mahkemesi’ne delil olarak gösterdiği Baykal, savunmayı çok yetersiz bulduğunu açıkladı.
Akşam gazetesinden İsmail Küçükkaya’ya gündeme ilişkin ilginç değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 10’uncu kere seçildiği kurultayı çok beğendiğimi belirtirken eskilere nazaran renksiz geçmesini de kendisinin arzuladığını belirtti. Kurultay için, Çok memnunum. Yaşadığım en coşkulu kurultay oldu. Kurultayın, mümkün olduğunca sessiz sedasız olmasını, Türkiye’nin gündemini meşgul etmemesini istemiştim. Buna rağmen delegelerin yaşadığı coşkuyu ülkemizin içinde bulunduğu durumla ilintili görüyorum.” diyen Baykal, Erdoğan’ın türban düzenlemesi için “5 yıl sustum gündeme getirmedim” sözleri için şöyle cevap verdi; “Ben sana beş yıl vadeli çek vermedim. Ömür boyu sürecek bir yol haritası, bir rehber gösterdim”

HEM YETERSİZ HEM DE KOMİK

AK Parti’nin kapatma davası için sunduğu ön savunma için de ilginç açıklamalarda bulunan Baykal savunma için hem zayıf hem de komik değerlendirmesini yaptı. Kendisinin savunmaya iliştirilmesine tepki gösteren Baykal'a göre savunma gülünç olmuş...

“Türkiye’nin kader davası” diye tanımladığı kapatma davası için AK Parti’nin verdiği ön savunmayı yetersiz bulduğunu açıklayan Baykal, “Savunma zayıf olmanın ötesinde komik. Hele yer yer beni bulaştırmaya çalışmışlar, gülünç olmuş” diye konuştu.

RİSK YOK! OLMAZ...

“Anayasa Mahkemesi kapatma kararı verirse iki muhtemel riskten bahsediliyor. Birisi ekonomik istikrarın bozulması ve olası bir kriz tehlikesi, diğeri de Güneydoğu sorununun içinden çıkılmaz hale gelmesi. Yorumunuz nedir?” sorusu yöneltilen Baykal, bu risklerin kapatılma ile ilgili olmayacağını şu sözlerle ifade etti; “Alakası yok. Mahkemenin ne yönde karar vereceğini bilemem. Hukuk doğruyu bulacak. Ama ekonomik dengelerin bozulmasının davayla ilgisi yok, kötü yönetimle ilgisi var. Yapay bir iyileşme yaşıyorduk, o bitiyor. Güneydoğu’ya hiç bir şey olmaz. Siyaset dinamik bir süreç. Yeni dengeler kurulur. Devlet Güneydoğu’ya sahip çıkar. Ama laiklik aşınırsa Türkiye elden gider. Bunun için bu davanın hiç bir müdahaleye izin vermeden görülmesi gerekir.”

 
haber 7



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,577 µs