En Sıcak Konular

Ertürk: Atv ve Sabah'ı iyi fiyata sattık

8 Mayıs 2008 16:45 tsi
TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, TMSF'nin ATV-Sabah Ticari İktisadi Bütünlüğü varlıklarını yüksek fiyatla sattığını söylemenin, TMSF'nin başarılı bir satış yaptığı anlamına geldiğini söyledi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, ATV-Sabah bütünlüğünün yüksek fiyata satıldığı kanaatinin, "bazıları tarafından suçlama şeklinde yansıtılsa da" aslında kamu menfaati ve TMSF'nin performansı açısından olumlu bir duruma işaret ettiğini söyledi.

Ertürk, sözü edilen varlıkların satış fiyatına ilişkin yapılan tartışmalarla ilgili soruya karşılık, kamuoyunda, TMSF tarafından geçtiğimiz günlerde devri gerçekleştirilen ATV-Sabah Ticari İktisadi Bütünlüğü ihale süreci ile ilgili yapılan tartışmalara açıklık getirilmesinde yarar olduğunu kaydetti.

"Öncelikle belirtmeliyim ki, ATV Televizyonu ile Sabah Gazetesinin de içinde bulunduğu varlıkların yüksek fiyata satıldığı kanaati, bazıları tarafından suçlama şeklinde yansıtılsa da aslında kamu menfaati ve TMSF'nin performansı açısından olumlu bir duruma işaret etmektedir" diyen TMSF Başkanı Ertürk, batık bankalardan kaynaklanan kamu alacağını tahsil etmekle görevli olan TMSF'nin amacının, esasen, yönetimi altındaki veya mülkiyetindeki varlıkların satış değerlerini maksimize etmek, bu suretle batık bankaların kamuya maliyetini asgariye indirmek olduğunu dile getirdi.

Bu nedenle, TMSF'nin ATV-Sabah Ticari İktisadi Bütünlüğü varlıklarını yüksek fiyatla sattığını söylemenin, TMSF'nin başarılı bir satış yaptığı anlamına geldiğini vurgulayan Ertürk, "Kaldı ki satışa sunulan bir malın bedelinin yüksek olduğunu düşünmek tamamen sübjektif bir yargı olup, bu konudaki gerçek karar, serbest rekabet şartları içinde piyasa tarafından verilmektedir. Eğer talep edilen bedeli ödemeye hazır bir alıcı bulunamamışsa ancak, o takdirde fiyatın yüksek olduğuna karar verilebilir. Ancak ATV-Sabah varlıkları için konulan 1,1 milyar dolarlık fiyatı kabul eden bir alıcı çıkmış ve bedelini ödeyerek varlıkları devralmıştır" diye konuştu.

TMSF'nin varlık satışlarında uyguladığı şeffaf, rekabetçi ve objektif kurallara dayalı ihale modelinin önemli bir parçası olan beklenen satış bedelinin (muhammen bedel), detaylı bilimsel değerleme çalışmaları ve piyasa verileri dikkate alınarak belirlendiğine dikkati çeken Ahmet Ertürk, ATV-Sabah varlıkları satış sürecinde de aynı yöntemle muhammen bedelin tespit edildiğini ve ihale sonucunda bu satış değerine ulaşıldığını anımsattı.

Ertürk, "Kabul etmek gerekir ki her zaman ve her satışta satıcı kendisi açısından mümkün olan en yüksek bedeli bulmak isterken, alıcı da mümkün olan en düşük fiyatı vermek ister. Bu doğal ve rasyonel pozisyonlarını savundukları için ne satıcının ne de muhtemel alıcıların kınanması düşünülemez. Ayrıca, belirtmek gerekir ki ATV-Sabah varlıklarının satış sürecinde muhtemel alıcı adaylarından TMSF'nin yöneticilerine satış fiyatı ile ilgili muhtelif yorumlar ve değerlendirmeler iletilmiş, ancak hiçbir zaman bu konuda bir baskı veya telkin vuku bulmamıştır" dedi.


AA
 



Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,814 µs