En Sıcak Konular

Hafta sonu nereler yağışlı

8 Mayıs 2008 15:13 tsi
Bugün Türkiye’nin güney, iç ve doğu kesimlerinde bahar yağışları olacak. Batıda ise bulutlar dağılsa da kuvvetli esecek poyraz havayı serinletmeye devam edecek.

İstanbul’da hava az bulutlu ancak sert esen poyraz nedeniyle oldukça serin. Yarın hafif yağmur bekleniyor. Ankara ve Adana’da bugün sağanak yağmur var. İzmir öğleden sonra daha açık olacak ancak kuvvetli poyraz nedeni ile hissedilen sıcaklık 15 derece civarında seyredecek. Bursa parçalı bulutlu ve rüzgarlı. Bugün İstanbul 17, Ankara 12, İzmir 22, Bursa 16, Adana 22 derece.

 Marmara’da bugün güneş dana fazla görülüyor ancak öğleye kadar sert esecek poyraz nedeniyle sıcaklık 14-15 derece civarında hissedilecek. Balıkesir çevresinde rüzgar daha kuvvetli olacak. Cuma ve cumartesi günü Karadeniz üzerinden geçecek bulutlar yine hafif bahar yağmurları bırakabilecek. Bugün Edirne 20, Sakarya 17, Çanakkale 18 derece.

 İç Anadolu genelinde bugün sağanak yağmur var ve sıcaklıklar hızla azalarak 10 dereceye yaklaşacak. Kayseri, Niğde ve Aksaray civarında yağmur daha kuvvetli yağabilir. Bölgenin batısında Eskişehir-Konya boyunca poyraz sert esecek. Konya 13, Eskişehir 12, Sivas 10 derece.

 Ege’de poyraz kuvvetini arttırdı, Çeşme-Bodrum açıklarında ise fırtına bekleniyor, denizciler tedbirli olmalı. Bugün iç kesimlerde güneşi görmek zor, hava kapalı ve hafif yağışlı olacak. Muğla’nın doğusunda Dalaman-Fethiye çevresinde de hafif yağmur görülebilir. Yarın ise hava açıyor. Bugün Denizli 17, Muğla 20, Kütahya 13 derece.

 Bugün Akdeniz ve Güneydoğu’nun tamamı gökgürültülü sağanak yağışların etkisinde olacak. Özellikle Antalya-Isparta-Burdur arasında ve Hatay-Osmaniye çevresinde yağmur daha kuvvetli yağacağından su baskınlarına karşı dikkatli olunmalı. Güneydoğu Anadolu tarım alanları için gerekli olan yağışlar bugün görülmeye başlıyor ve yarın da devam edecek. Antalya ve Diyarbakır 19 derece.

 Doğu Anadolu’da da yağış var, yağmur Malatya-Elazığ civarında daha uzun süreli ve kuvvetli yağabilir. Yarın ise Erzurum-Kars arasında yine soğuma ile birlikte kar yağışı görülebilir. Bugün erzurum 9, Malatya 16, Van 8 derece.

 Batı Karadeniz’de poyraz sert esecek, Bolu’da bir ara kısa süreli yağmur da görülebilir. Akşama doğru Samsun-Rize arası da yağışlı olacak. yarın Doğu Karadeniz’de beklenen kuvvetli yağışlar soğumayla birlikte Rize ve Artvin’in yaylalarında kara dönüşebilir. Bugün Trabzon 17, Samsun 16, Bolu 13 derece.

ZİRAİ DON UYARISI

Yurdumuz halen serin ve yağışlı hava kütlesinin etkisinde altındadır. Bu nedenle;

08-09 Mayıs gecesi Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Ege ve Doğu Anadolu’nun kuzey doğusunda hafif kuvvette,

09-10 Mayıs gecesi İç Anadolu’nun doğusu, Akdeniz’in kuzeydoğu kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey doğusunda hafif kuvvette DON OLAYI beklenmektedir.

Tarımsal faaliyetin sürdüğü bu bölgelerimizde çiçeklenme ve meyve oluşumu safhalarındaki badem, kayısı, erik, şeftali, kiraz, vişne, üzüm, elma, armut, ayva ve fındık üreticilerimiz ile sebze ve fide yetiştiricilerimizin gerekli tedbirleri almaları, yörelerindeki don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları veya www.meteoroloji.gov.tr adresindeki “Zirai Meteoroloji” ürünlerini incelemeleri önerilir.

HABER7-NTV
 



Bu haber 867 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,754 µs