En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'dan kritik uyarı!

8 Mayıs 2008 14:21 tsi
Başbakan Erdoğan, yeni atanan ve görev yerleri değişen valileri kabulünde yaptığı konuşmada,çarpıcı mesajlar verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye'yi karıştırmak, ülkenin ve milletin huzurunu bozmak isteyenler daima olmuştur, bugün vardır, gelecekte de olacaktır'' dedi.

Erdoğan, ''Kimi zaman etnik, kimi zaman dini, kimi zaman ideolojik farklılıklar kaşınarak, hassasiyetler tahrik edilerek insanlarımızı birbirleriyle karşı karşıya getirmeye çalışanlar var'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'da, yeni atanan ve görev yerleri değişen valileri kabulünde yaptığı konuşmada, valilerin atandıkları yeni illerde gerçekleştirecekleri gayretli çalışmalarla, hem kendi kariyerlerinde, hem de o şehirlerin kaderlerinde ve vatandaşların gönüllerinde yeni bir sayfa açacaklarına inandığını söyledi.

''Hizmet üretme konusundaki, heyecanlarını, azimlerini ve dirayetlerini daima canlı tutacaklarından hiç şüphem yoktur'' diyen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Türkiye'de hizmet üretme anlayışı özellikle geçtiğimiz 5-6 yıl büyük bir değişiklik göstermiştir. Artık bu ülkenin ne Başbakanı, ne Bakanı, ne Valisi, ne Belediye Başkanı hiç kimse, sadece rutin işleri yürüterek, var olan durumu idare ederek görevini hakkıyla yaptığını söyleyemez. Rutin idari işlerde en küçük bir aksama yaşanmaması, zaten işin olmazsa olmaz şartıdır. Asıl önemli ve ayırt edici olan ne üzerine ne koyduğunuz, sizden öncekilerden farklı olarak hangi yeni ve kalıcı hizmetleri hayata geçirdiğinizdir.''

-''GEÇMİŞTE BÜYÜK ACILAR YAŞADIK''-

Görev yaptığı yere farklı bir heyecan getiremeyen, bu coğrafyanın ve halkın geleceğine önemli katkılarda bulunamayan yöneticilerin artık, başarılı ve muteber bir yönetici olarak anılmadığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''Türkiye her alanda olduğu gibi illerimizdeki devlet hizmetleri konusunda da geçmişte oluşmuş gecikmeleri, kayıpları süratle telafi etmek mecburiyetinde bulunuyor. Sizler, görev yaparken, yönettiğiniz illerin en yüksek mülki idare amiri olarak devlet hizmetleri konusundaki eksiklikleri tamamlamakla yetinmemelisiniz.

Bunu yaparken, yönettiğiniz şehirlerin kamu ve özel sektör yatırımları başta olmak üzere her alanda gelişmeleri ve cazibe merkezi haline gelmeleri için de çaba göstermelisiniz.

Türkiye'yi karıştırmak, ülkenin ve milletin huzurunu bozmak isteyenler daima olmuştur, bugün vardır, gelecekte de olacaktır. Değerli arkadaşlarım kimi zaman etnik, kimi zaman dini, kimi zaman ideolojik farklılıklar kaşınarak, hassasiyetler tahrik edilerek insanlarımızı birbirleriyle karşı karşıya getirmeye çalışanlar var.

Türk milleti olarak geçmişte bu tür hadiselerin yol açtığı büyük acılar yaşadık. Demokrasiyi, insan haklarını, hukuku, adaleti ön plana almış bir hükümet olarak Türkiye'nin benzer sıkıntılarla karşılaşmasını asla istemiyoruz. Bunun için devletin birimleri gibi valilerimizin de fevkalade hassas, dikkatli ve dirayetli olması gerekiyor.''

Erdoğan, valilerden, bir tek kişinin bile gönlü kırılmadan, burnu kanamadan, hayatı kabusa dönmeden muhtemel sıkıntıları önceden tespit edip tedbirleri almalarını istedi.

-''BU DEVLET, ÜLKEDE YAŞAYAN HERKESİN DEVLETİDİR''-

Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

''Vatandaşlarımızın tamamını kucaklayan, dertleriyle dertlenip sevinçlerine ortak olan bir yaklaşımla hareket edilmesini sağlamalısınız. Telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracak konularda en küçük bir ihmale tahammül ve müsamaha edemeyeceğimizin bilinmesini isterim, bu devlet, ülkede yaşayan herkesin devletidir.

Sizler de devletin temsilcileri olarak ülkede yaşayan herkese eşit şartlarda hizmet vermekle mükellefsiniz. Göreviniz süresince ölçünüz bu olmalıdır. Bu ölçüyü kaybeden bir yöneticinin, ifade ettiğim diğer alanlarda da herhangi bir sonuç elde edilebilmesi mümkün değildir.''

AA




Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,690 µs