Ordudan bakın niye atılmış? | " /> Ordudan bakın niye atılmış? | "/>

En Sıcak Konular

Ordudan bakın niye atılmış?

8 Mayıs 2008 14:13 tsi
Ordudan bakın niye atılmış? Ergenekon'un operasyon kısmının önemli isimlerinden Muzaffer Tekin eski bir TSK mensubuydu. Peki Ordu'dan neden atıldığını biliyor musunuz?

Ergenekon tutuklusu emekli yüzbaşı Tekin, intihar girişiminden önce bıraktığı mektupta, emekli Orgeneral Necdet Öztorun’un kendisine ‘Darbe yapabilirsin diye seni ordudan uzaklaştırdık’ dediğini ileri sürdü.

Türkiye'de kaos ortamı yaratıp askeri darbeye zemin hazırlamak için tedhiş eylemleri yaptığı belirlenen terör örgütü Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin, ordudan darbe yapabileceği kuşkusu ile atıldığını öne sürdü. Tekin, ordudan atıldıktan sonra karşılaştığı emekli Orgeneral Necdet Öztorun’un kendisine ‘İlerde darbe yapabilir düşüncesiyle seni emekli etmeyi uygun gördük’ dediğini iddia etti.

Danıştay saldırısından sonra şüpheli sıfatıyla aranırken intihar teşebbüsünde bulunan emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin, emekli astsubay Mahmut Öztürk’e ait villada kendini yaralamadan önce yazdığı 15 sayfalık intihar mektubunun bir bölümünde ordudan atılma nedenlerini anlattı.

ÖZTORUN ANLATMIŞ

TEKİN mektubunun 5’inci sayfasını ordudan yüzbaşı rütbesinde res’en emekli edilmesine neden olan 1984 yılında Tuzla Piyade Okulu’ndaki genç teğmenler ile sivillerin taşı sopalı kavga etmesi olayına ayırdı. Terfi beklerken olayın sorumluluğunu üstlendikten sonra re’sen emekli edildiğini anlatan Tekin, yargısız infaza kurban gittiğini savundu. Yüksek Askeri Şura’da 4-5 generalin emekli edilmesine karşı çıkmasına rağmen ordudan ilişiğinin kesildiğini belirten Tekin, ‘Bu olay benim için adalet kefesinin kırılmasıdır’ dedi.

Ordudan ayrılmasından sonra karşılaştığı Orgeneral Necdet Öztorun’un kendisine itirafta bulunduğunu ileri süren Tekin, ‘Avukat Hakan Sönmez şahittir. Emekli edilmemin asıl nedenini Öztorun Paşa, ‘Bir yüzbaşı nasıl bu kadar etkin ve sevilir. İlerde darbe yapabilir düşüncesiyle seni emekli ettiler’ diyerek açıkladı’ diye kaydetti.

Zafer Kütük/Star



Bu haber 965 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,007 µs