En Sıcak Konular

DP lideri partisini Denizli horozuna benzetti

8 Mayıs 2008 13:29 tsi
Denizli'ye gelen Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, partisini uzun ve güzel ötüşüyle ünlü Denizli horozuna benzetti. Soylu, merkez sağda birleşme konusunda Anavatan kurmaylarını ve Genel Başkan Erkan Mumcu'yu samimi bulduğunu söyledi.

DP'nin başlattığı ‘Beyaz Yürüyüş’ kapsamında Denizli'ye gelen Soylu, Karahayıt'taki Colossae Otel'de basın toplantısı düzenledi. Soylu, DP'nin Denizli Horozu gibi ne zaman nerede öteceğini çok iyi bildiğini söyleyerek, “DP'yi Denizli horozuna benzetiyorum. Ne zaman öteceğini, ne zaman laf söyleyeceğini, ne zaman haykıracağını, haykırdığında iz bırakabilmeyi, haykırdığında insanları uyandırmayı, insanların yarınlarına umutla bakabilmesini sağlayan siyasi partidir. DP, Türkiye'yi AKP iktidarı ve anamuhalefet partisi CHP'den kurtarmak için beyaz yürüyüşü başlatarak yollara düşmüştür. Kurtuluş reçetesini milletle birlikte hazırlayacağız. Beyaz Yürüyüş, milletle beraber hazırlanıp, milletle beraber hazırlanacak bir büyük kampanyadır. Denizli Horozu gibi öterek, insanlarımızı aydınlatacağız” dedi.


MUMCU'YU SAMİMİ BULUYORUM


“Merkez sağda birleşme adına Erkan Mumcu ile Anavatan'ı samimi buluyorum” diyen Soylu, “Yeni bir sinerji ve umut oluşturmayı, Türkiye'yi birlikte tartışıyoruz. Karşılıklı samimiyet var. Yarıda kalan birleşmenin tamamlanmasını arzu ediyoruz. Bunu ben de Mumcu da istiyor. Ama sadece genel başkanların birleşmeyi istemesi önemli değil. Tabanı ve tavanı aynı olan bu partilerin tabanlarının da birleşmeyi bizim kadar istemesi gerekiyor. Erkan Mumcu ile 4- 5 gün içerisinde yeniden bir araya geleceğiz. Hayal kırıklığı yaratan yarım kalmış birleşmeyi görüşeceğiz. Samimi ve iyi niyetliyiz. Doğru süreci, sağlıklı tartışacağız. Milleti yeniden yanıltmak istemiyoruz. Sütten ağzımız yandı, artık yoğurdu üfleyerek yiyoruz. Merkez sağda yeni bir hayal kırıklığına daha izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Parti tüzüğünde bazı değişiklikler yapacaklarını söyleyen Süleyman Soylu, 25- 30 yaş arasındaki gençlerin ve kadınların partinin yönetim kadrolarında yer alması, aktif yönetime katılmaları için tüzük değişikliği yapacaklarını, bu konuda çalışmaların sürdüğünü belirtti. Soylu, “Tüzük değişikliği en kısa zamanda tamamlanacak. Kadınlar ve gençler için kota getireceğiz. Yapacağımız değişiklikle gençler ve kadınlarımız daha fazla söz sahibi olacaklar, meclise daha fazla kadın ve genç milletvekilinin girmesine neden olacak. Kadın il başkanı, ilçe başkanı sayısını çoğaltacağız” dedi.


‘CHP LAİKLİĞİ, AKP DİNİ SİYASALLAŞTIRDI’


AKP'nin dini siyasallaştırdığını, ‘ak günler’ diyerek halkı aldattığını, ak krizin kapıda olduğunu, CHP'nin ise, laikliği siyasallaştırdığını ileri süren Soylu, şunları söyledi: “Türkiye gerçek gündemini tartışmıyor. Ekonomi kötüye gidiyor. Mali disiplinden uzaklaşıldı. İş ve vergi reforma gerçekleşmedi. Sosyal Güvenlik Reformu'nu cumhurbaşkanı onayladı ama bu reform arap saçına dönmüştür. İnsanları mezarda emekli yapacaklar. Doğuracağı sonuçları AKP bile bilmiyor. Yapısal reformlar, ekonomik açılımlar adına hiçbir önlem alınmadı. Ak kriz kapımıza geldi dayandı. Ekonomi, tarım çok kötü yönetiliyor.”

Denizli'de 3 gün kalacak olan Soylu, ilçeler ile işadamları, sivil toplum örgütleri, çiftçi örgütleri, esnaf odalarını ziyaret edecek.

hurriyet



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,973 µs