'Al gülüm, ver gülüm' kokan ilişki!.. | " /> 'Al gülüm, ver gülüm' kokan ilişki!.. | "/>

En Sıcak Konular

'Al gülüm, ver gülüm' kokan ilişki!..

8 Mayıs 2008 09:34 tsi
'Al gülüm, ver gülüm' kokan ilişki!.. Vatan Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu’nun, yargılandığı davaya kendi ismini dahil etmeyen DGM Savcısı'nın kızını Vatan gazetesine işe aldığı ortaya çıktı.

Zafer Mutlu, kendisini Etibank hortum davası iddianamesine almayan İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) eski Savcısı Ercan Cengiz’in kızı Nalan Cengiz’i Vatan gazetesine aldırmış. Nalan Cengiz, Etibank davasının ardından Vatan gazetesine alınmış ve Zafer Mutlu’nun yanında çalışmaya başlamış. Gazetemize konuşan Nalan Cengiz, Vatan gazetesinde çalıştığını ve babasının Ercan Cengiz olduğunu doğruladı.

MUTLU: SAVCI KIZININ GAZETEMİZDE ÇALIŞMASINDA HİÇBİR MAHSUR YOK

Vatan Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu ise, Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Cengiz ile birkaç defa çay içmişliğinin olduğunu söyledi.

Kendisinin Etibank’la ilgili takipsizlik kararının 2001 senesinde alındığını dile getiren Zafer Mutlu, “O tarihte, Ercan Cengiz’e ifade vermek dışında hayatımda (ifade öncesi ve sonrası) ne tanıdım, ne de gördüm. Birkaç defa çay içmişliğimiz vardır, karşılıklı yemek yememişizdir. Kızı bizde çalışmaktadır. Kızı matematik bölümü mezunudur. Kızı reklam ve istatistik bölümünde çalışır. Ercan Cengiz ile ilişkim yoktur. Nalan Cengiz, benim takipsizlik kararımdan 4 sene sonra 2005 yılında işe alınmıştır. Kızının Vatan gazetesinde çalışmasıyla ilişki kurulması, Başsavcı'ya haksızlıktır. Başsavcı Ercan Cengiz ile dostluğum ve arkadaşlığım yoktur” dedi.

Zafer Mutlu, “DGM Savcılığı yapan, şu anda da Cumhuriyet Savcısı olan birinin kızının, gazetenizde çalışması doğru mu?” sorumuza, “Hiçbir mahsur görmem. Bu savcı kızı olabilir. Başbakan’ın damadı gazete grubu başkanı olduysa, savcının kızı da bir gazetede istatistik bölümünde çalışamayacak mı? Benim babasıyla ilişkim yok, arkadaşlık etmem. Ben kızını almamışım, insan kaynakları işe almış ve çalışıyor” şeklinde cevap verdi.

32 yıldır gazetecilik yaptığını hatırlatan Zafer Mutlu, “Ercan Cengiz’in verdiği kararla takipsizlik almadım. Ankara DGM Başsavcılığı’nda onaylandıktan sonra takipsizlik kararı yürürlüğe girdi. Ercan Cengiz’le Etibank davasından sonra ilk kez davam oldu, onu da kaybettim. Kızı gazetemizde çalışmaya başladıktan sonra, hayatımda çay içmek dışında bir şey olmadı” iddiasında bulundu.

Zafer Mutlu, Fatih Altaylı’nın kendisi hakkındaki iddialarını ise “şerefsizce yalan” olarak değerlendirdi ve “Kredi Komite Başkanlığı veya üyeliği yapmadım” dedi.

ZAFER MUTLU, ERCAN CENGİZ’E İFADE VERMİŞTİ

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen Etibank'ın eski Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Mutlu, usûlsüz işlemlerle bankanın zarara uğratılmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 10 Nisan 2001 tarihinde İstanbul DGM'de ifade verdi.

İstanbul DGM'ye gelen Zafer Mutlu, ‘çıkar amaçlı organize suç örgütüne üye olmak’, ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘Bankalar Kanunu'na muhalefet’ suçlarından sanık sıfatıyla soruşturmayı yürüten DGM Cumhuriyet Savcısı Ercan Cengiz'e 1.5 saat ifade verdi.

Mutlu'nun sorgusunda yönetim kurulu üyesi olduğunu söyleyerek, normal prosedüre göre hareket ederek imzalanması gereken belgelere yönetici sıfatıyla imza attığını söylediği basına yansımıştı. Mutlu, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Söz konusu davada, Zafer Mutlu, yönetici olmasına rağmen iddianameye girmezken, Zafer Mutlu hakkında takipsizlik kararı verildi. TMSF tarafından 27 Ekim 2000 tarihinde Etibank’a el konulduğunda, Etibank’ın devlete zararı 697.749.668 dolardı ve Zafer Mutlu, Etibank'ın Yönetim Kurulu Üyesi'ydi.

VARDAR: “DİNÇ BİLGİN’İ KANDIRAN ZAFER MUTLU ASIL SORUMLU ZAFER”

Sabah Haber Ajansı'nın 20 yıl genel müdürlüğünü de yürüten 49 yıllık gazeteci Ahmet Vardar, bir gazeteye yaptığı açıklamada, Sabah-Atv grubunun eski sahibi Dinç Bilgin'i kandıranın Zafer Mutlu olduğunu belirterek, “Asıl sorumlu Zafer'dir” demişti.

ALTAYLI, MUTLU’NUN NEDEN YARGILANMADIĞINI SORGULADI

Gazeteci-Yazar Fatih Altaylı, Dinç Bilgin’in Zafer Mutlu'yu kullanarak zengin olduğunu belirterek, "Zafer Mutlu'ya yatlar, katlar alan Dinç Bilgin de suçsuz muydu? Zafer Mutlu'nun gazeteciliğe başladığı günkü servetiyle bugünkü servetini karşılaştırın. Asıl sorgulanması gereken, Etibank'ın bütün işlemlerinin altında imzası bulunan Kredi Komite Başkanı Zafer Mutlu'nun yargılanmaması. Dinç Bilgin yargılanıp bütün mallarına el konuldu ama Zafer Mutlu yargılanmadı. Bu sorgulanmalı..” demişti.

vakit


 



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,839 µs