En Sıcak Konular

Abhazya da bağımsız olur!

7 Mayıs 2008 23:09 tsi
Sergey Bagapş, Abhazya'nın bağımsızlığını ilan edebileceğini söyledi.

Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya'nın “Devlet Başkanı” Sergey Bagapş, Kosova'nın Sırbistan'dan bağımsızlığını ilan ettiğini ve Abhazya'nın da aynısını yapabileceğini söyledi.

İspanyol El Pais gazetesine açıklamalarda bulunan Bagapş, “Kosova bağımsız olabiliyorsa, Abhazya da olabilir. Biz bağımsız ve demokratik bir hukuk devleti istiyoruz” ifadesini kullandı. Gürcistan'ı “Avrupa tarafından gırtlağına kadar silaha boğduğu saldırgan bir devlet” olarak niteleyen Bagapş, barışçı Rusların Abhazya'dan ayrılmayacağını belirterek, “Rusya'nın Kosova'nın tanınmasının intikamını almak için bizi tanımasını istemiyoruz. Biz bağımsızlık istiyoruz, çünkü bu bizim hakkımız. Biz geçmişte bağımsız bir devlettik” dedi.

Kosova 17 Şubatta Sırbistan'dan bağımsızlığını ilan etmiş, başta Türkiye ve ABD olmak üzere birçok ülke Kosova'yı tanımış, bu durum bağımsızlığa karşı çıkan Sırbistan ile Rusya'yı kızdırmıştı. Batının Gürcistan içinde kabul ettiği Abhazya, 90'lı yıllarda tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan etmiş ve Gürcü kuvvetlerine karşı silahla karşı gelmişti. O zamandan beri 3 bin kişilik bir Rus “barış kuvveti” Gürcistan'ın itiraz ettiği koşullarda Abhazya'ya konuşlandırılmıştı. Şimdiye kadar hiçbir ülke Abhazya'nın bağımsızlığını tanımadı, ancak görevi bugün devreden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen ay hükümetine Abhazya ve diğer ayrılık yanlısı Güney Osetya'daki yetkililerle “işbirliği” yapma talimatı vermişti.

haber10



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,558 µs