En Sıcak Konular

ÖDP'den 1 Mayıs'la ilgili suç duyurusu!

7 Mayıs 2008 22:44 tsi
ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, ''1 Mayıs'ta il binamıza yapılan saldırıyla ilgili suç duyurusunda bulunduk, tazminat davası açtık'' dedi.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ile bir grup sendika temsilcisi, 1 Mayıs'ta polisin müdahalede bulunduğu ÖDP İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.
 
ÖDP'liler ile sendikacılar bir süre özel görüştükten sonra bina önünde gazetecilere açıklama yaptı. Ufuk Uras, 1 Mayıs'ta partisinin İstanbul İl Başkanlığı binasının gazlı, bombalı saldırıya uğradığını, parti üyelerinin canlarına kast eden bir saldırı ile karşı karşıya kaldıklarını savunarak, bütün bu olup bitenlerin inkar edildiği ve sendikalar ile siyasi partilere hasmane bir tutum sergilendiğini ileri sürdü.
 
Kameraların bu olayları kaydettiğini vurgulayan Uras, "Aslında bir suçüstü hali oldu. Bu yüzden kamu görevlileri ve idarecilerin hala yalana başvurmaları kabul edilebilir değil. Vali ve Emniyet Müdürü'nün derhal görevden alınması gerekiyor" dedi.
 
"Başbakan sendikaları hasım gibi göstermeye çalışıyor"
 
"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da sendika ve siyasi partileri hasım gibi göstermeye çalıştığını, bunun kabul edilemez olduğunu" ifade eden Uras, bir siyasi partiyi bombalamayı önemsiz birşey gibi gösteren zihniyetin Türkiye'nin geleceği açısından anlamlı bir sonuç doğuramayacağını kaydetti.
 
Uras, "Başbakan Erdoğan, bütün İstanbul'u cezaevine çevirip sonra 'işçiler, sendikalar toplanamadı' diyor. Sendikaları suçlayıp, sonra da 'karşımızda işçiler yoktu, bazı örgütler vardı' diyor. Bu akıl tutulması ile ülkemizin yönetilemeyeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.
 
HSBC, İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğu ve sinagoglara yapılan saldırılar ile Hrant Dink'in öldürüldüğü dönemlerde aynı kişilerin vali ve emniyet müdürlüğü görevinde olduğuna dikkati çeken Uras, bu kişilerin hala görevlerinden alınamadıklarına işaret etti.
 
Uras, "Hepimize geçmiş olsun. Ben inanıyorum ki bu ülkenin geleceğini sendikalar ve emek örgütleri tayin edecektir. Bir gün mutlaka ayaklar baş olacaktır ve ülkeyi bu hale getiren büyük başlardan kurtulacağız. 1 Mayıs'ta il binamıza yapılan saldırıyla ilgili suç duyurusunda bulunduk, tazminat davası açtık. Elde ettiğimiz tazminatın, hem Vali, hem Emniyet Müdürü'nün maaşından rücu edilmesini istiyoruz" dedi.
 
Uras, bir gazetecinin, "ÖDP'lilerin bir polisi binaya çektiği ve olayların o yüzden çıktığı" yolunda iddialar bulunduğunu söylemesi üzerine, bunların tamamen uydurma olduğunu, içerideki plastik kurşun ve bombalar ile bombalar atıldıktan sonra kepenklerin kapatıldığının savcı tarafından tespit edildiğini bildirdi.
 
DİSK Başkanı: "Başbakan üzerimizden politika yapıyor"
 
DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi üzerlerinden politika yaptığını iddia ederek, "Başbakan Erdoğan'ın üslup ve yaklaşımı çok incitici. Biz aynı üslubu kullanmayacağız. Dün 'malum örgütler veya malum sendika' dedi. Bu üslup, ülkenin Başbakan'ına yaklaşıyorsa onda kalsın" dedi.
 
KESK: "Vali'nin emri ile hareket ettiler"
 
KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul da, "Bu olayların bir daha yaşanmaması isteniyorsa, 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmeli ve neden olan sorumlular hakkında soruşturma açılarak cezalandırılmalı" dedi.
 
Tombul, "1 Mayıs'ta güvenlik güçlerinin hukuk dinlemediğini, sadece Vali'nin emri ile hareket ettiklerini" savundu.
 
cnnturk



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,128 µs