En Sıcak Konular

Murat Karayılan öldü mü?

7 Mayıs 2008 21:29 tsi
Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, Karayılan'ın öldürüldüğü iddialarını yanıtladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türkiye’de kutuplaşmalar olduğunu belirtti.

Orgeneral Büyükanıt, “Türkiye’nin bu kutuplaşmalardan kaçınması lazım. Sorunları kendi içinde çözebilir. Kimsenin nasihatine ihtiyacı yok” dedi.

Orgeneral Yaşar Büyükanıt, İsrail’in bağımsızlığının yıldönümü nedeniyle Büyükelçi Gabby Levy tarafından Swiss Otel’de verilen resepsiyona katıldı.
Resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Orgeneral Büyükanıt, Avrupalıların “aşırı laikler-demokratik laikler” tanımlamalarını yaptıklarının belirtilmesi üzerine, “Ben sıfat koymalara her zaman karşı çıkmışımdır. Türkiye’ye çok sıfatlar koyuyorlar. Sıfat, ismin önünde gelir. Bu yanlış. Türk insanı kendi kendini tanımlama gücüne sahiptir. Başkasının tanımlamalarının ihtiyacı yoktur” diye konuştu.

Türk insanının kendi kendini tanımlayabileceğini belirten Orgeneral Büyükanıt, “Cumhuriyet’in kuruluşundan beri Türk insanı bunu yapmıştır” dedi.
Orgeneral Yaşar Büyükanıt, “Kutuplaşmalar var mı?” sorusu üzerine de “Var. Türkiye’nin bu kutuplaşmalardan kaçınması lazım. Sorunları kendi içinde çözebilir. Kimsenin nasihatine ihtiyacı yok” ifadelerini kullandı.

Osmanlı İmparatorluğundan bir cumhuriyet yaratıldığını söyleyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, “Bunu yapan ülke, bunu yapan millettir” dedi. Orgeneral Büyükanıt, “Burada bir etnik ayrımcılık yoktu. Bunu yapan millet tüm sorunları çözme imkan ve kabiliyete sahiptir. Kutuplaşma olduğu zaman çatışma ortamı çıkar. Türkiye bundan kaçınmalıdır” diye konuştu.

-KARAYIYAN ÖLDÜ MÜ?-

Orgeneral Büyükanıt, TSK’nın Kandil’e yönelik operasyonları sırasında PKK’nın üst düzey sorumlularından Murat Karayılan’ın öldürüldüğü yolundaki yorumların anımsatılması üzerine, herhangi bir isimden bahsetmediklerini kaydetti. Orgeneral Büyükanıt, “Bizim söylediğimiz ‘Ahmet öldü, Mehmet öldü’ değil ama oraya çok sık giden bazı insanların olduğu hedefleri vurduk. İsimden bahsetmiyorum. Biz bomba atarken kimliğini falan almıyoruz. Çok sık gidilen bir hedefi vurduk” dedi.
PKK’nın çok ağır darbeler yediğini söyleyen Orgeneral Büyükanıt, “Darbeler sürecek mi?” sorusuna “Sürecek. Biz hep söylüyoruz. Darbeler sürecek. Kuzey Irak’ın teröristler için güvenli bir bölge olmadığını şimdi anladılar” şeklinde yanıt verdi. Orgeneral Büyükanıt, PKK ile silahlı mücadelenin, terör tehdit teşkil etmeyinceye kadar süreceğini kaydetti.

-“SAVUNMAYI OKUDUM ANCAK YORUM YAPAMAM”-

Orgeneral Büyükanıt’a, AKP’nin Anayasa Mahkemesi’ne verdiği ön savunmayı okuyup okumadığı da soruldu. Büyükanıt bu soru üzerine, “Tabi ki okudum. Ancak yorum yapamam. Emekli olduktan sonra her şeyi konuşabiliriz. Ancak şu andaki durumumu biliyorsunuz” dedi.

gerçekgündem



Bu haber 1,196 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,110 µs