En Sıcak Konular

Putin döneminden ilginç veriler...

7 Mayıs 2008 19:09 tsi
Putin döneminden ilginç veriler...
Kremlin'de sekiz yıl görev yapan Rusya devlet başkanı Vladimir Putin dış temasları, zirveleri ve devlet başkanları ile görüşmeleri ile ilginç veriler oluşturdu.

Yılın yarısını devlet başkanları ile buluşarak geçiren Putin yılın yarısını da konuşma yaparak geçirdi.

Kremlin web sayfasında yer alan bilgilere göre, yılda yaklaşık 145 kez yabancı devlet adamları ile bir araya gelen Putin iktidarda bulunduğu süre içinde 1409 konuşma yaptı. Rusya lideri son resmi buluşmasını Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis ile 29 Nisan'da gerçekleştirdi. Devlet başkanları ile sık sık telefon görüşmesi gerçekleştiren Putin'in yıllık ortalaması 100. Putin son telefon görüşmesini de Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'le gerçekleştirdi.

Putin'in, en fazla katıldığı zirve ise BDT zirveleri oldu. Putin toplam 64 kez BDT zirvesine katıldı. Bunun dışında, Putin 17 kez Rusya-AB, 8 kez G-8 ve Şanghay İşbirliği Örgütü, 7 kez Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Forumu ve 3 kez de BM Genel Kurulu toplantısında hazır bulundu.

İtalya'nın Sardinya adası ile dış gezilerine başlayan Putin'in yine Sardinya adası ile temaslarını tamamlaması anlamlı bulundu. Putin, 8 yıllık iktidarı döneminde, 192 kez yurtdışı ziyareti gerçekleştirdi. Bunların arasında iş ve resmi ziyaretler de var. Putin en fazla Ukrayna'ya (23 kez), Kazakistan'a (14) ve Almanya'ya (14 kez) gitti. Putin, Beyaz Rusya'ya 10, Çin'e 7 ve ABD'ye 6 kez gezi düzenledi. Putin'in en fazla yurtdışına çıktığı yıl ise 2007 oldu. Eski Devlet Başkanı 2007 yılında 27 kez yurtdışına çıktı. Putin'in son yurtdışı gezisini ise, 17-18 Nisan'da İtalya'nın Sardinya adasına gerçekleştirdi. Putin bu gezisinde, İtalya'da erken meclis seçimlerini kazanan dostu Silvio Berlusconi'i kutlamak için gitmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 2004 Aralık ayında ilk kez Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirmişti. 2005 yılında Mavi Akım için Samsun'a gelen Putin, 2007 yılında da İstanbul'da yapılan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı zirvesine katılmıştı. Putin başkanlık dönemi öncesi de 1993 yılında Antalya'da bir hafta tatil yaptığı biliniyor.

cihan



Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,194 µs