sert çıkış | " /> sert çıkış | "/>

En Sıcak Konular

TRT'den Hürriyet'e sert çıkış

7 Mayıs 2008 16:51 tsi
TRT'den Hürriyet'e sert çıkış
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün Hürriyet Gazetesi'ni 3. kez yalanlamıştı. Bir yalanlama da TRT Genel Müdürü'nden geldi ve üstelik oldukça sert...

 
Geçmişte suçlamalara sessiz kalan TRT yeni dönemde aynı sertlikte cevap vereceğinin sinyallerini verdi.

TRT bugün Hürriyet'te yayınlanan ve Genel Müdür İbrahim Şahin'i suçlayan habere, TRT tarihinde görülmemiş sertlikte cevap verdi.

TRT'den Hürriyet Gazetesi'nde bugün yayınlanan haberle ilgili yapılan açıklama şöyle:

"07.05.2008 tarihinde Hürriyet Gazetesi’nde “Zulasından iki maaş daha çıktı” başlıklı haber için aşağıdaki düzeltme metni hazırlanmıştır.

Hürriyet Gazetesi’nin ilgili haberinde Haber-Sen yöneticisi Osman Köse’nin iddialarına yer verilerek; Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürü Sayın İbrahim Şahin’in Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanvekilliği ve Avea Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı’nı yürütmesinin anayasal olmadığı belirtiliyor.

TRT Genel Müdürü Sn. İbrahim Şahin, 2003’den bu yana Türk Telekom ve Avea’da Yönetim kurulu üyesidir. Söz konusu şirketlerin hisselerinin tamamı kamu mülkiyetinde iken yapılan özelleştirmelerle belli orandaki hisseler özel sektöre devredilmiştir.

Ancak habere konu olan şirketlerde halen belli bir oranda kamu hisseleri bulunduğundan (kamu ortaklığı olan diğer şirketlerde olduğu gibi) kamu hisselerini temsilen; yönetim kurullarına kamu görevlileri atanmaktadır.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in adı geçen şirketlerdeki yönetim kurulu üyelikleri de bu kapsamda kamu hisselerinin temsilinden ibarettir. Kamunun hissedar olduğu tüzel kişiliklerde; kamu hisselerini temsilen kamu görevlilerinin yer alması ilgili mevzuat gereğidir. Sn. İbrahim Şahin, tecrübesi ve bulunduğu görevler itibariyle haberde adı geçen şirketlerde kamu çıkarını temsil edebilecek en yetkin kişilerden biridir.

TRT Genel Müdürlüğü, Türk Telekom ve Avea’daki görevleri gereği Sn. İbrahim Şahin’in İnternet Protokolü TV (IPTV) ile ilgili resmi bir çalışma yapmak için İngiltere’de katıldığı forumun tüm masrafları Türk Telekom tarafından karşılanmıştır.

Türk Telekom IPTV ihalesini bitirdi ve TRT olarak bu projede yer almamız; kurumumuza güç katacaktır. Çünkü gerek akan programlarımız gerekse zengin arşivimiz bu projeyle ekonomik değer kazanacaktır. Genel Müdürümüzün ve teknik heyetimizin çalışmaları, TRT’nin içinde bulunduğu finansal durumu bir nebze olsun iyileştirecektir. İnternet Protokolü TV projesiyle bugüne kadar arşivinden gerektiği gibi yararlanılmayan TRT için de yeni bir açılım olacaktır.

Teknik bir toplantıya katılmak ve kurumumuza yeni açılımlar getirmek yürüttüğümüz çalışmalara ve Sn Genel Müdürümüz şahsına yapılan bu saldırılar; Türkiye’nin en önemli kurumlarından olan TRT’ye zarar vermektedir.

TRT’yi dünya çapında bir medya kuruluşu yapabilmek için yaptığımız çalışmalar kendini göstermeye başladı. Kurumsal yapılanmamızda mesafeler aldık; seyredilirlik oranımız artmaya başlamıştır.

TRT’yi halkımızın güvenle, zevkle izlediği kadar gurur da duyabileceği bir yayın kuruluşu yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Başta TRT çalışanları olmak üzere Türk halkı çalışmalarımızı iyi gözlemlemektedir.

Art niyetli açıklamalarıyla çalışmalarımıza darbe vurmaya çalışanları kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. "

 



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,235 µs