En Sıcak Konular

Bir konu hariç herşey konuşuldu

7 Mayıs 2008 16:50 tsi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekilleriyle birlikte dün akşam ve bu sabah görüşerek nabızlarını tuttu.

AK Parti Genel Merkezi'ndeki toplantı yaklaşık 4 saat 15 dakika sürdü.

Toplantıdan ayrılan bazı milletvekilleri basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.

AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, kapatma davası ile ilgili sorulan bir soru üzerine, ''Biz işimize bakıyoruz'' dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür de Başbakan Erdoğan'ın, toplantıda milletvekillerine son gelişmelerle ilgili görüşlerini sorduğunu, milletvekillerinin de AK Parti hakkında açılan kapatma davasını değerlendirdiklerini söyledi. Hasgür, şöyle konuştu:

''Son derece olumlu bir toplantıydı. Anayasa değişikliği de konuşuldu. Her şey konuşuldu. Erken seçim konuşulmadı. Gündemimizde erken seçim yok. Sayın Başbakanımızda bunu daha önce açıklamıştı zaten. Toplantıda milletvekili arkadaşlarımızın da erken seçime gidilmesi yönünde bir teklifi olmadı.

Toplantıda, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Bu sürecin kazasız belasız atlatılması için herkes dayanışma içerisinde.

Toplantıda, ekonomik olarak ülkenin rahatlatılması, gerginlik oluşturulmaması, üzerimize düşenin yapılması, sorumlu iktidar olarak tavır takınılması yönünde mesajlar verildi.''

AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, dün akşam yapılan toplantı için AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde gazetecilerin kapatma davasına ilişkin savunmayla ilgili bir soru üzerine Partisi'nin Anayasa Mahkemesine verdiği savunmayı ''beğendiğini'' söyledi.

AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa da aynı soru üzerine, ''İyi ve güzel bir savunma. İddialara bütün ayrıntılarıyla cevap veriliyor'' dedi.

ÖN SAVUNMA KİTAP HALİNE GETİRİLECEK

AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davada, partinin Anayasa Mahkemesi'ne sunduğu ön savunmanın da toplantıda ele alındığını belirten İbrahim Hasgür, milletvekillerinin ön savunmayı ''beğendiklerini ve takdirlerini ilettiklerini'' söyledi. Hasgür, ''Ön savunmanın kitap haline getirileceği Sayın Başbakan tarafından ifade edildi'' dedi.



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    21,799 µs