ŞOK iddia | " /> ŞOK iddia | "/>

En Sıcak Konular

Eski ülkücüden ŞOK iddia

7 Mayıs 2008 15:55 tsi
Eski ülkücüden ŞOK iddia 68 kuşağının sağ ve sol liderleri katıldıkları televizyon prorogaramında AKP'yi orduya karşı organize olmakla suçladı.

Ceviz Kabuğu'nda 68 kuşağının birbirine karşı olan iki lideri inanılmaz iddialar ortaya attılar.

Hükümetin güç denemesi yaptığını ileri süren İstanbul Ülkü Ocakları eski Başkanı Nihat Çetinkaya ile Dev-Genç eski Başkanı Atilla Sarp'ın katıldığı programda, 1 Mayıs olayları, 68 Kuşağı, 12 Mart Muhtırası ve idamlar tartışıldı

Gazeteci Hulki Cevizoğlu'nun hazırlayıp sunduğu Ceviz Kabuğu'nun ilk bölümünde Taksim'deki 1 Mayıs olayları değerlendirildi. Eski İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Nihat Çetinkaya, "Hükümet bu yıl 1 Mayıs'ta polisle bir güç denemesi yaptı" diyerek ilginç bir iddia ortaya attı. Çetinkaya, "Hükümet ordu cenahından kendilerine gelebilecek bir harekete karşılık ikinci bir orduyu organize ediyor olabilir. Görünen şeylerle değerlendirme yapmaktan imtina ediyorum her şeyin bir arka planı var."

Nihat Çetinkaya'nın bu görüşlerine ve Eski Dev-Genç Başkanı Atilla Sarp da destek verdi. Çetinkaya'nın söylediklerinin yabana atılmaması gerektiğini söyleyen Atilla Sarp, Demokrat Parti döneminde ve Turgut Özal döneminde de "polisin gücünü artırıp askerin gücünü azaltma" gibi uygulamaların yaşandığını hatırlatarak "Yapılan operasyonlarda hedefte hep generaller, askerler var. Polisler ise koruma altında" dedi.

Nihat Çetinkaya, 68 olayları için de, "Kullanıldık demek istemiyorum ama etkilenerek yönlendirildik" dedi. Cevizoğlu'nun "40 yıl sonra 68 Kuşağı hakkında gençlere hangi öğüdü vereceksiniz? Çıkardığınız sonuç nedir?" sorusuna ise Atilla Sarp şöyle cevap verdi: "Gençler marjinallikten, etnik-mezhep tuzağına düşmekten, gerçek tarihi Mustafa Kemal gibi ulusal liderinin etrafında birleşerek kurtulabilirler. Bizler 40 yıl önce tek bir ilaçla kurtuluşu bulamadık. Kimse de bulamayacak. Kurtuluş Mustafa Kemal'de."

Sarp, AKP'nin eski Meclis Başkanı Bülent Arınç hakkında da ilginç bir bilgi vererek, "İlk kez burada açıklıyorum. Benim hemşehrim, Manisalı Bülent Arınç, 68 döneminde Siyasal'daki bir konferansı basarak olaylar çıkarmıştı" dedi.

Çetinkaya, Turgut Özal'ın Cumhurbaşkanı olduğu yıllarda Köşk'te bir görüşmede şu sözleri bizzat onun ağzından duyduğunu ileri sürdü: "Bu Cumhuriyetin getirdiği işlemeyen ilke, laiklik, devrim gibi safsataları silip atacağız ve Türkiye'de Osmanlıyı uygulayacağız." Ahmet Özal, Çetinkaya'dan Turgut Özal'ın Çankaya Köşkü'nde 3-4 Ocak 1993'te söylediğini savunduğu bu sözlerini ispatlamasını istedi ve "İspatlayamazsanız yalancısınız. Siz şerefsizsiniz" dedi.

Çetinkaya ise "Şerefsiz sizsiniz. Size bunu ispatlama zorunluluğum yoktur. Bu konuşmada ben, Turgut Özal ve Celal Adan vardı. İddia değil kulaklarımla duyduğum bir şeyi söylüyorum" şeklinde karşılık verdi.

Küfürleşmeler üzerine Cevizoğlu müdahale ederek, konuşmacıların devam etmelerini engelledi ve, "Ortada bir doğru varsa bunun kanıtlanması gerekir. Bu da iddia sahibine düşer. Sayın Çetinkaya tanık da var diyorsa yapacak bir şey olmadığını söyledi.

 



Bu haber 930 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,794 µs