En Sıcak Konular

Rektörler gider ayak atama yapacak!

7 Mayıs 2008 15:49 tsi
Bu yıl 22 Rektör değişecek. Danıştay seçimler öncesinde şuanki Rektörleri çok sevinderecek bir karar verdi.

Üniversitelerde uzun bir süredir öğretim üyesi ataması yapılamamaktadır. Geçtiğimz yılın sonuna doğru yapılan ilanlara ilişkin olarak ise idare mahkemeleri yürütmeyi durdurma kararı vermiştir.

Öğretim üyeliği kadrolarına atama yapılamamasının sebebi ise YÖK eski başkanı Erdoğan Teziç tarafından 2007 yılı içinde yapılan yönetmelik düzenlemesinin Danıştay'ca durdurulmasıdır. Üniversitelere, ek kriter arayabilme imkanı sunan yönetmelik düzenlemesinin yürütülmesinin durdurulması sonrasında, Rektörler istedikleri öğretim üyesini alamamaya başlamıştı.

Danıştay 8. dairesinin aldığı bu karar sonrasında Türk Eğitim Sen, idare mahkemesine başvurarak Ankara Üniversitesi ilanının yürütülmesinin durdurulmasını istemişti. Türk Eğitim Sen'in açtığı dava, sendika lehine sonuçlanmış ve ilana ait işlemlerin yürütülmesi durdurulmuştu. Ankara Üniversitesi kararı temyiz etmiş olmasına rağmen Bölge İdare Mahkemesi, kararı onamıştı.

Ancak, idare mahkemeleri kararının dayanağını oluşturan Danıştay 8. Dairesi kararı temyiz edilmiş ve "Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun", Danıştay 8. Dairesinin kararının bozulmasına karar vermiştir. Ankara Üniversitesi henüz yazılmamış olan karar için önce yüksek mahkemeden şerhli bir yazı almış, daha sonra da bu şerhli yazıyla Ankara 3. İdare Mahekemesine başvurarak, iptal kararının kaldırılmasını istemiştir.

Ve işte Ankara Üniversitesinin kararı

"Daha sonra, 06.05.2008 tarihli dilekçemizle Ankara 3.İdare Mahkemesine tekrar başvurularak davanın akıbeti hakkında bilgi istenilmiş, bunun üzerine anılan Mahkeme tarafından verilen 06.05.2008 günlü şerhle; 05.05.2008 gün ve 2008/928 K. sayılı kararla davanın reddine karar verildiği bildirilmiştir.

Bu karar doğrultusunda, Üniversitemiz Yönetim Kurulunun, anılan yürütmenin durdurulması kararına istinaden, yukarıda anılan ilan üzerine yapılan başvurular sonucunda tamamlanamayan dosyalar ile ilgili olarak almış olduğu 01.04.2008,15.04.2008 ve 29.04.2008 günlü atama yapılmaması ve konunun gündemde tutulmasına ilişkin kararları, Yönetim Kurulunun 06.05.2008 günlü toplantısında yeniden değerlendirilmiş, bu kararlar kaldırılarak, tekemmül etmiş atama ve yükseltme dosyaları görüşülerek atama işlemlerine devam kararı alınmıştır. Henüz tekemmül etmemiş atama ve yükseltme dosyaları da, raporlar tamamlandığında, aynı yöntem ve usulle Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilip karara bağlanacaktır.

Saygı ile duyurulur. "

haber10



Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,780 µs