33 suçlama!.. | " /> 33 suçlama!.. | "/>

En Sıcak Konular

Başsavcı'ya 33 suçlama!..

7 Mayıs 2008 14:37 tsi
Başsavcı'ya 33 suçlama!.. Ön savunmada Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya ve hazırladığı iddianameye yönelik eleştiriler dikkat çekiyor. İşte AKP’nin 98 sayfalık savunmasında yer alan suçlamalar...

Ön savunmada Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya ve hazırladığı iddianameye yönelik eleştiriler dikkat çekiyor. İşte AKP’nin ön savunmasının satırbaşları...

İddianamede algılama sorunu var

Bu iddianame, hukuk sisteminin en temel karakteri olan objektiflik, nesnellik, nedensellik ve rasyonelliğe dayanmamakta; en iyimser yaklaşımla bir algılama sorununun varlığını ortaya koymaktadır. İddianame, baştan aşağı gerçekleri tersyüz eden, değerleri ve kavramları birbirine karıştıran, dahası koruyor gibi göründüğü ilkelere zarar veren ön yargılı bir yaklaşımı yansıtmaktadır. Gerçekte olup bitenle bir ilgisi bulunmamaktadır. Böyle bir ilgi kurma kaygısı taşımadığı da ortadadır. İddianamenin ortaya koyduklarıyla gerçekler arasında derin bir uçurum bulunmaktadır.

Uzlaşma arayışımız suç mu?

Bu iddianame, bir çelişkiler yumağıdır. Kurulduğu andan beri Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefine doğru kararlılıkla yürüyen ve bu yürüyüşün en önemli dönemeci olan AB’ye tam üyelik hedefinin gerçekleşmesi için gerekli her adımı atan bir partinin, laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiğini ileri sürmek bir çelişkidir.

Sorunları derinleştirmek yerine çözüm arayan siyasetlerin, anayasal düzenimizin temel esaslarını güçlendirmeye mi hizmet ettiği, yoksa Başsavcı’nın iddia ettiği gibi zayıflatmayı mı amaçladığı sorusu, bize göre meselenin esasını ortaya koymaktadır. Milletimizin ihtiyaçlarıyla, hak ve özgürlükleriyle, laiklik gibi devletimizin temel esasları arasındaki yapay çelişkileri ortadan kaldırmayı amaçlayan bu ’büyük uzlaşma’ arayışımız, Başsavcı’ya göre suç oluşturmaktadır.

Bizim gizli bir gündemimiz yok

KuruluŞundan itibaren şeffaflığı ve hesap verebilirliği şiar edinmiş ve bunu uygulamalarıyla da kanıtlamış bir siyasi partiyi, “gizli gündem”i olmakla ve “takiyye” yapmakla suçlamak ise çelişkilerin belki de en büyüğüdür. Açıkladıklarımız ve yaptıklarımız dışında gizli gündemimiz hiçbir zaman olmadı, olmayacaktır.

Dava demokrasiye zarar veriyor

İddİanamede temel sorun, AKP’nin siyasi felsefesinin anlaşılamamış, vahimi yanlış anlaşılmış olmasıdır. İddianamede portresi çizilmeye çalışılan partiyle AKP’nin hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Bu davayla demokrasimiz zarar görmektedir. Partilerin kolaylıkla kapatılabilmesi, çoğulcu demokratik siyasetin sorun çözme işlevini yok etmektedir. Milletimizin demokrasiye olan inanç ve güvenini derinden sarsmaktadır. Bu davayla ülkemiz, milletimiz ve devletimizin bütünlüğü zarar görmektedir.

Engelleyenleri tarih affetmeyecek

İddİanamenİn hukuki ve siyasi anlamda hiçbir meşruiyetinin de olmadığına inanıyoruz. İddianamenin konusu sadece AKP değil, onun üzerinden millet iradesi ve demokratik siyasettir. AB üyeliği konusunda dönüm noktası sayılan adımlar iktidarımız döneminde atılmıştır. Tarihe ve gelecek nesillere şu notu düşmek istiyoruz: Tarih ve ona şahitlik eden milletimiz ülkemizin çağdaş uygarlık mücadelesini engelleyenleri affetmeyecektir.
 
vatan



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,385 µs