En Sıcak Konular

Türkiye kupasında dev finalin 11'leri

7 Mayıs 2008 14:13 tsi
Süper Lig bu sezon Anadolu'dan şampi-yon çıkaramadı ama iki Anadolu takımı bugün Türkiye'nin en büyük ikinci kupasının sahibi olmak için karşı karşıya geliyor. İşte 11'ler:

Fortis Türkiye Kupası'nda 2007-2008 sezonunun şampiyonu bugün belli oluyor. Kayserispor ile Gençlerbirliği arasındaki final mücadelesi saat 20.00'de Bursa Atatürk Stadı'nda oynanacak.

Futbolda bu sezon da Fortis Bankası'nın sponsorluğunda düzenlenen 46. Türkiye Kupası, Kayserispor ile Gençlerbirliği takımları arasında bugün Bursa'da yapılacak final maçıyla sahibini bulacak.

Bursa Atatürk Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı Yunus Yıldırım yönetecek. TRT 1 ve Lig TV'den naklen yayınlanacak karşılaşmada Yunus Yıldırım'ın yardımcılıklarını Bülent Gökçü ve Serkan Ok yapacak. Maçın 4. hakemi ise Koray Gençerler.

Kayserispor yarı finalde Çaykur Rizespor'u, Gençlerbirliği de Galatasaray'ı eleyip final oynamaya hak kazanmışlardı. Kupayı müzesine götürecek takım önümüzdeki sezon ülkemizi UEFA Kupası'nda temsil edecek.

Türkiye Kupası'nda 1987-88 sezonunda Sakaryaspor ile Samsunspor arasında yapılan finalin ardından tam 19 yıl sonra, '4 Büyükler' olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'dan birisi finalde yer alamayacak.

GENÇLERBİRLİĞİ'NİN 4 FİNALDE 2 KUPASI VAR

Türkiye Kupası'nda finalistlerden Gençlerbirliği'nin, Kayserispor'a oranla kupa deneyimi çok daha fazla. Ankara'nın kırmızı-siyahlı ekibi, kupa tarihinde daha önce 4 kez final oynayıp, 2 kez kupayı müzesine götürme başarısını gösterdi.

Gençlerbirliği, 1986-87 sezonunda Eskişehirspor'u ilk maçta 5-0 yenip, rövanşta 2-1 yenilerek, 2000-01 sezonunda ise Fenerbahçe'yi 2-2 biten normal süre ve uzatmalar sonucunda penaltılarla eleyerek mutlu sona ulaşırken, 2002-03 ve 2003-04 sezonlarında ise Trabzonspor'a 3-1 ve 4-0 yenilerek eli boş kaldı.

KAYSERİSPOR İLK KEZ FİNALDE

Gençlerbirliği'nin rakibi Kayserispor ise Türkiye Kupası'nda tarihinde ilk kez final oynayacak. Sarı-kırmızılı ekip, kupa tarihinde daha önce hiç finale kalamamıştı.

Türkiye Kupası'nı 45 yıllık geçmişinde şimdiye dek 12 ayrı takım müzesine götürdü. Kupada şimdiye dek Galatasaray 14, Beşiktaş ve Trabzonspor 7'şer, Fenerbahçe 4, Altay, Ankaragücü, Göztepe, Gençlerbirliği ve Kocaelispor 2'şer, Eskişehirspor, Bursaspor ve Sakaryaspor ise 1'er kez mutlu sona ulaştı.

ANADOLU ATEŞİ COŞTURACAK

Fortis Türkiye Kupası finalini görsel şovlar renklendirecek.

Dünyanın sayılı dans toplulukları arasında gösterilen Anadolu Ateşi ekibi maç öncesi ve maç sonunda yapacakları gösteri ile futbolseverleri coşturacak. Final maçı öncesinde ayrıca görme engelliler gösteri maçı da yapılacak. Ayrıca, bu yıl bir yeniliğe gidilerek, final maçına akredite olan basın mensuplarının oylarıyla finalin en değerli oyuncusu seçilecek.

Diğer yandan, Fortis Türkiye Kupası final maçı sonrası İstanbul'a dönecek futbolseverler için Mudanya-Yenikapı feribot hattına saat 23.55'te hareket edecek ek sefer koyuldu.

MUHTEMEL 11'LER

Her iki takımda zorlu maç öncesi sakat ya da cezalı oyuncu bulunmazken, sahaya sürülmesi muhtemel ilk 11'ler şöyle;

Kayserispor: Ivankov, Koray, Avendano, Aydın, Kemal, Mehmet Eren, Saidou, Ragıp, Mehmet Topuz, Iglesias, Cangele.

Gençlerbirliği: Peric, Erkan, El Saka, Addo, Ergün Teber, Tuna, Mehmet Nas, Kerem, Engin, Mehmet Çakır, Kahe.

Stat: Bursa Atatürk
Saat: 20.00
Hakem: Yunus Yıldırım
Yayın: Lig TV - TRT-1

Kafkas: Amacımız UEFA'ya katılmak

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Gençlerbirliği'nin daha önce 4 kez final oynadığı kupada kendilerinden daha tecrübeli olduğunu söyledi. Göreve geldiği ilk günden beri önce ligi iyi bir yerde bitirmeyi, daha sonra da kupayı kazanmayı hedeflediklerini anlatan Kafkas, şunları söyledi: "Ligi puan rekoru kırarak 5'inci sırada bitireceğiz. UEFA Kupası'na katılmayı çok istiyoruz. Bunun için önemli transferler yaptık. Finale yakışır bir maç olmasını diliyorum." Kayserisporlu Ragıp da, kupayı Kafkas için kazanmak istediklerini belirtti.

Bakkal: 5. finali kazanmak istiyoruz

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, daha önce yardımcı antrenörlük yaptığı Gençlerbirliği'nde 4 kez kupa finali oynadıklarını, bunlardan 2'sinde kupayı müzelerine götürmeyi başardıklarını, 5'inci finali de kazanmak istediklerini söyledi. İki takımın da alkışlanması gerektiğini belirten Bakkal, "Süper Lig'de, '3 büyük' diye adlandırılan kulüpler dışındaki diğer kulüpler her anlamda gölgede kalıyor. İki Anadolu takımının final oynaması önemli bir başarı." dedi. Takım Kaptanı El Saka da ellerinden gelen çabayı göstereceklerini bildirdi.

Final maçına Kayseri'den 100 otobüs gitti

Bursa'da bu akşam oynanacak Kayserispor-Gençlerbirliği Fortis Türkiye Kupası final maçına Kayseri'den 100 otobüs dolusu taraftar gitti.

Kayserispor Taraftarlar Derneği Başkanı Hakan Pazan, tarihinde ilk defa Türkiye Kupası'nda final oynama hakkını elde eden takımlarını yalnız bırakmayacaklarını söyledi. Final maçı için işadamı Hacı Boydak'ın ücretsiz otobüs desteğin sağladığını belirten Pazan, hayırsever işadamının bu desteği üzerine oluşturulan iki kayıt noktasında bir hafta boyunca 10 bin kişiye 100 otobüs dolusu taraftara ulaşıldığını kaydetti.

Kayserispor Basın Sözcüsü Yücel Şahin de kulüp tarihinde bir ilki yaşadıklarını ve fırsatı kaçırmak istemediklerini ifade etti. Şahin "Kupa maçını çok önemsiyoruz. Tüm hazırlıklarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Tarihimizde ilk kez Türkiye Kupası'nda final oynayacağız. Bu fırsatı kaçırmak istemiyoruz. Gençlerbirliği'ni yenerek kupayı ilimize getirmek istiyoruz. Kupa maçı için Bursa'ya taraftar çıkarması yapıyoruz." diye konuştu.

HABER 7



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,130 µs