TSK’nın iki konudaki büyük hassasiyeti | " /> TSK’nın iki konudaki büyük hassasiyeti | "/>

En Sıcak Konular

TSK’nın iki konudaki büyük hassasiyeti

7 Mayıs 2008 12:16 tsi
TSK’nın iki konudaki büyük hassasiyeti Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyayı 'belalı' olarak nitelendirerek, "Eğitimde ter akıtmadığınız zaman, mücadele alanında kan akıtıyorsunuz'' dedi.

Büyükanıt, ayrıca, yüksek eğitim ve teknolojiye sahip olmanın silahlı kuvvetlerin caydırıcılığını artırdığını vurguladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının katılımıyla Konya'daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda gerçekleştirilen 'Anadolu Kartalı 2008/1' eğitiminde gece şartlarında hakiki mühimmatla atışlar yapıldı.

F-16 ve F-4 savaş uçakları, senaryoya göre sınırdan geçeceği belirlenen 80-100 kişilik terörist grubun bulunduğu kamptaki 13 hedefi, gece düzenlenen harekatta başarıyla imha etti.

TSK'nın son dönemde kazandığı ve Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü unsurlarına yönelik hava harekâtlarında kullandığı imkân ve kabiliyetler, bu harekatta gece şartlarında bir kez daha başarıyla sergilendi. Geçen yılki eğitimde ilk defa kullanılan gece görüş gözlüğü ile yapılan hakiki mühimmat atışları bu yıl da tekrarlandı.

Eğitim kapsamındaki ''Seçkin Gözlemci Günü''nde yapılan gece harekatına Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Kuvvet komutanları da katıldı.

Orgeneral Büyükanıt, 'Anadolu Kartalı Eğitimi 2008/1 Seçkin Gözlemci Günü' faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.

Tatbikatın bugün sadece bir bölümünün izlendiğini, faaliyetin süreceğini dile getiren
TSK’NIN İKİ KONUDAKİ HASSASİYETİ
Orgeneral Büyükanıt Türk Silahlı Kuvvetlerinin iki konuda çok büyük hassasiyeti olduğunu bildirdi.

Kuvvet komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı dahil, yüksek teknolojik sistemlere sahip olmayı hedeflediklerini ifade eden Büyükanıt, şunları kaydetti: "Gördüğünüz gibi uçaklar eskiden dalar, aşağılara iner, vururdu. Şimdi bulutların üstünden de vuruyor. Dolayısıyla silahlı kuvvetlerimizi geleceğe taşıma açısından yüksek teknoloji sistemlerine sahip olmamız lazım. Bu konuda da son yıllarda çok büyük adımlar atılmış, gerçekten silahlı kuvvetlerimizi geleceğe taşıyacak sistemlerin ya kararları verilmiş ya da sahip olunmuştur. İkinci hassasiyet duyduğumuz konu da yüksek seviyeli eğitimdir. Silahlar ne kadar modern olursa olsun, bunu kullanacak olan insandır. Bu da çok iyi bir eğitim ile kazanılır. Bugün gururla iftihar ediyorum ki TSK bir bütün olarak Karası, Denizi, Havası ve Jandarma Genel Komutanlığı bu yüksek eğitim seviyesine sahiptir. İşte Hava Kuvvetlerimizin hududun ötesinde yaptığı operasyonlar, bu yüksek eğitimler sayesinde başarılı oluyor. Kara Kuvvetlerimizin icra ettiği kara harekatı, ancak ve ancak çok yüksek eğitimli birlikler ile yapılabilecek bir harekattır. Bu, eğitimle oluyor."

EĞİTİM VURGUSU
"Eğitimde ter akıtmadığınız zaman, mücadele alanında kan akıtıyorsunuz, kan veriyorsunuz" diyerek eğitimin önemine işaret eden Orgeneral Büyükanıt, "Yaşadığımız coğrafya, çok belalı bir coğrafyadır. Etrafımıza bir bakın, halen kriz olan mesela Irak veya potansiyel kriz alanları... Bu alanlarda yaşamak için güçlü bir silahlı kuvvetlere sahip olmak kaçınılmaz bir gerçektir. Buna sahip olduğunuz taktirde aynı zamanda güçlü bir silahlı kuvvetleri ile güçlü bir caydırıcı unsur oluşturursunuz. Bu da bize yanlış bakan insanların yanlış hesap yapmasını önler'' yorumunu yaptı.

Eğitime katılan Kara Kuvvetleri, Özel Kuvvetler ve Hava Kuvvetleri unsurları ile 'gurur duyduğunu' dile getiren Orgeneral Büyükanıt, tatbikatta müşterek olarak çalışan bütün unsurların görevlerini üstün bir beceri ile yerine getirdiklerini anlattı.

Bir hedef hariç bütün hedeflerin vurulduğunu belirten Orgeneral Büyükanıt, ''Ne kadar yüksek eğitime sahip olursanız ve ne kadar teknolojiye sahip olursanız, o kadar caydırıcı bir silahlı kuvvetlere sahip olursunuz" dedi.

Bunun Türkiye'nin geleceği açısından da hayati derecede önemli olduğunu söyleyen Büyükanıt, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben; tatbikata katılan bütün personeli, pilotlarıyla, özel kuvvetleriyle, Kara Kuvvetlerine ait helikopterleriyle hepsini candan kutluyorum. Tatbikatı planlayan Hava Kuvvetlerine başarı dileklerimi iletiyorum, tebrik ediyorum. Son derece güzel planlanmış bir tatbikattı. Böyle eğitime, böyle teknolojiye sahip olduğunuz zaman Türkiye'ye hiç kimse bir şey yapamaz.''

Orgeneral Büyükanıt, daha sonra Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ile 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki Anadolu Kartalı Komuta Merkezi'nde faaliyeti değerlendirdi.

CİHAN
 



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,223 µs