neyin ayak sesleri? | " /> neyin ayak sesleri? | "/>

En Sıcak Konular

İnternet yasakları, neyin ayak sesleri?

7 Mayıs 2008 11:21 tsi
İnternet yasakları, neyin ayak sesleri? İnternet Suçları yasası ile hakimler babalarının malı gibi interneti kapatıp duruyorlar. Youtube’un dışında mail grupları ve bedava web sayfası sağlayıcıları da kapatıldı. Peki amaç sadece Atatürk’e ya da Adnan Hocaya hakarete mani olmak mı? <

İlk, orta, lise ve hatta üniversitede sıkı bir Atatürkçülük eğitimi alan bizlerin, görüntü kalitesi düşük, 3 - 4 dakikalık bir video ile Atatürk düşmanı olacağımızı düşünen hakimlerimizden biri yine babasının malı gibi youtube’un kapısına kilit vurdu.
Aslında bu yasak Türkiye’de rejimin insanlara nasıl baktığının açık seçik beyanıdır. Devlet aygıtı; toplumu her izlediği şeye inanan, herkes tarafından aklı çelinebilecek, kendisi için neyin iyi neyin kötü olduğunu ayırt edemeyecek, kandırılmaya müsait yeni yetme ergenler olarak görmektedir.
Mail adresleri olmayan, internetten bir kez bile alış veriş yapmamış, Youtube’u bırakın Adalet Bakanlığının bile internet sayfasını tıklamamış, teknoloji özürlü yargıçlar niye Youtube’u kapatıp duruyor dersiniz. Sadece Atatürk’ü korumak için mi? 
Hayır!
Bana göre yapılmak istenen şey olası bir askeri darbede internetin nasıl yasaklanacağının provası yapılmaktadır. Her ne kadar devletin tüm ceberut güçlerini kullanarak yapılsa da, tüm darbecilerin göz ucuyla halkın tepkilerini kolladıklarını, becerebildikleri kadarıyla halkla ilişkiler çalışması yürüttüklerini sonrada gelen itiraflarla öğrenmiş olduk. İşte internetin yasaklanması, AKP’ye karşı bir askeri darbeyi karanfillerle karşılayacak ulusalcı kanatta bile hiç tahmin edilemeyecek tepkilere neden olabilir.
Totaliter, baskıcı rejimlerin en kolay, en hızlı ve en ucuz iletişim aracı olan internete tahammül göstermesi mümkün değildir. Bu nedenle; darbe olması durumunda televizyon ve radyo istasyonlarından çok daha önce internetin kesileceğine kesin gözüyle bakmalıyız. Aksi takdirde; milyonlarca üyesi olan mail gruplarında insanların örgütlenip darbe karşıtı gösteriler yapması işten bile değildir.
İşte bu nedenle bizler google grupların, youtube’un ücretsiz web sitesi sağlayıcıların mahkeme kararıyla kapatılmalarına yavaş yavaş alıştırılıyoruz.

www.iyibilgi.com analiz Emin Değer

 



Bu haber 901 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,312 µs