En Sıcak Konular

Patlama olan depo hakkında kapatma kararı varmış!

7 Mayıs 2008 10:50 tsi
Patlama olan depo hakkında kapatma kararı varmış! Patlama olan kimyevi açık hava deposu hakkında 2007 yılında kapatma kararı alındığı ortaya çıktı.

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi (İOSB) Başkanlığı, yüksek gerilim hattının yanı başında faaliyet gösteren açık hava deposu hakkında 2007 yılında kapatma kararı verildiğini açıkladı. Kopan 3.500 watlık yüksek gerilim hattının deponun üstüne düşmesi sonucu patlamanın meydana geldiğini belirtildi.

İOSB'den yapılan yazılı açıklamada, yüksek gerilim hattının altındaki kimyevi depoda meydana gelen patlama "büyük ihmal" olarak nitelendirildi. Açıklamada, "İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan Depo Ardiyeciler Sanayi Sitesi içinde 779 ADA' da depo olarak faaliyet gösteren Mehmet Üstüngül'e ait Üstün Depo Tekstil İnşaat san. Tic. Ltd. Şti. 'de büyük bir patlama meydana geldi. Yüksek gerilim hattında oluşan şasi sonrası kopan 3.500 vatlık enerji taşıyan kablosunun kimyasal malzemelerin üzerine düşmesi sonrası başlayan patlama ve yangın büyük hasar meydana getirdi. İtfaiye ve sağlık ekipleri olay yerine 6 dakika da ulaştı. Patlama sonrasında çıkan yangına yapılan ilk müdahale sonunda söndürülen yangın suyla temas eden bazı kimyasallar nedeniyle de etrafa zehirli gaz da yayıldı. Kimyasal gaza karşı gerekli önlemi alan itfaiye yangın söndürme çalışmalarını izleyen sanayi sitesi çalışanlarını uyararak bölgeden uzaklaştırdı. Patlama geniş bir alanda hissedildi. Yakın binaların camları kırıldı. Olay yerinde bulunan itfaiye ekipleri yangının, fabrika çevresinde bulunan diğer kimya fabrikasına sıçramasını engellemeye çalışıyor. Patlama ile oluşan yangında ölen olmamasına rağmen ve hafif yaralı bir kişi ye ilk müdahale ayakta yapıldı." ifadelerine yer verildi.

Depo sahiplerlerinin İOSB tarafından daha önce uyarıldığının belirtildiği açıklamada, "Üstün depo tekstil inşaat san. tic. ltd. şti. isimli depo hakkında İOSB Başkanlığı'nın ikazı ve faaliyet den men edilmesi talebi sonrası Küçükçekmece Kaymakamlığı tarafından 03.10.2007 tarihinde verilmiş kapatılma kararı var." denildi. OSB yetkilileri, kapatma kararının gerekçesi olarak tesis üzerinden geçen yüksek gerilim hattı ve firmanın depoladığı kimyasal ürünler için gerekli güvenlik önemleri almamasını gösterdi.
 
cihan



Bu haber 911 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,465 µs