En Sıcak Konular

Soylu: Çiller'in başımızın üstünde yeri var

7 Mayıs 2008 10:32 tsi
Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''Tansu Çiller, siyasete dönmek istiyorsa ve bu yönde kamuoyu oluşmuşsa başımızın üstünde yeri var'' dedi.

Süleyman Soylu, temas ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Bodrum'da, Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret etti.

Soylu, konuşmasında, Türkiye'de son günlerde bir çatışma ortamı yaratılmak istendiğini savundu.

Hükümetin, gerginliği artırıcı tavır ortaya koyduğunu öne süren Soylu, şöyle konuştu:

''Türkiye, 1977 yılında 1 Mayıs'ta kötü bir tabloyla karşılaştı. Ancak devlet paranoyalar üzerinden idare edilmez. Türkiye'de son günlerde bir çatışma ortamı yaratılmak isteniyor. Hükümet, bu konuda sürekli gerginliği artırıcı bir tavır ortaya koyuyor. Biz, sendika başkanlarını tanıyoruz. Onlar sağduyulu insanlardır. Bu mesele sendikalarla uzlaşılarak çok daha iyi bir ortamda çözülebilirdi. Duvarların yıkıldığı, Sovyetler Birliği'nin ortadan kalktığı bir ortamda dönüp 30-31 yıl önceki bir olayı referans kabul ederek sanki her zaman bir çatışma olacakmış gibi bir anlam ortaya koymak çok doğru değil. Birtakım istihbarat bilgileri olduğu söyleniyor. Böyle bilgiler varsa çalışma hayatının temsilcileriyle paylaşılmalıydı.''

1 Mayıs'ta, işçilerin demokratik haklarını ortaya koyduklarını ifade eden Soylu, ''İşçilerin demokratik haklarını ortaya koyabileceği bir günde böyle bir davranışla karşı karşıya kalmaları, Türkiye'nin, 21. yüzyılda göstermesi gereken davranış değildi'' diye konuştu.

Türkiye'nin, bir polis devleti olmasının kabul edilemeyeceğini vurgulayan Soylu, dinin ve laikliğin siyasallaştırılmasını da reddettiklerini kaydetti.

Demokrat Parti'nin geçmişte Türkiye'de önemli yatırımlar yaptığını belirten Soylu, ''Türkiye'de havalimanı ve fabrika yapılmışsa biz yapmışız. İnsanlara çalışma zemini oluşturulmuşsa biz oluşturmuşuz. Türkiye'nin barajlarını, yollarını ve elektriğini biz yapmışız'' dedi.

6 Ocak'ta yapılan kongre öncesinde Türkiye'nin türlü yerlerinde, Tansu Çiller'in partiye dönmesi yönünde istekler oluştuğunu dile getiren Soylu, ''Biz, bu talebin şahidi olduk. Çiller, siyasete dönmek istiyor, gelmek istiyor ve bu konuda kamuoyu oluşuyorsa başımızın üstünde yeri var'' diye konuştu.

Konuşmadan sonra partililerden Münip Öztaş, Adnan Menderes'in yaşamı ve çalışmalarının anlatıldığı 1967 yılında basılan bir kitabı Soylu'ya hediye etti.
 
haber7



Bu haber 459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,837 µs