En Sıcak Konular

5000 kişiye iş müjdesi!

7 Mayıs 2008 10:17 tsi
Bakan Çağlayan müjdeyi vermişti. 5000 kişiye iş imkanı sağlayacak şirketin bir Fransız devi olduğu ortaya çıktı. Bakın hangi şirket?

Bakan Çağlayan’ın ‘5 bin kişiye iş sağlayacak 800 milyon Euro’luk yatırım için geceyarısı görüştüm’ dediği firmanın Fransız devi Peugeot olduğu ortaya çıktı. Peugeot Tekirdağ’da arazi arıyor

Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan’a gece mesaisi yaptıran otomotiv devinin Peugeot olduğu ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, Türkiye’de yatırım yapma isteği olduğu bilinen Fransız PSA Grubu (Peugeot-Citroen), Türkiye’de yatırım için hükümet yetkilileri ile çok sıkı bir pazarlık yürütüyor.

TEKİRDAĞ'DA ARAZİ ARIYOR

Yatırım Destek Ajansı ile de görüşen şirketin özellikle bedava arazi istediği belirtilirken, firmaya Bursa ve çevresinde arazi önerildiği, ancak firmanın istemediği ifade ediliyor.

Peugeot’nun Düzce’yi de istemediği, yeni bir alternatif olarak Tekirdağ çevresinde arazi araştırması yaptığı kaydediliyor. Daha önce Kanadalı Magna da Tekirdağ’da yatırım kararı almıştı. Fransız firmanın hükümete bazı teşvik taleplerini ilettiği de konuşulanlar arasında.

800 MİLYON EURO'LUK YATIRIM

Bakan Çağlayan’ın dile getirdiği 800 milyon Euro’luk bir yatırım yıllık 250-300 bin adetlik üretimi ifade ediyor. Bunun yüzde 70’inin ihracata gitmesi durumunda firmanın çok ciddi bir lojistik altyapısına ihtiyacı olacak.

Bu nedenle Peugeot’nun arazi seçimi konusunda ince eleyip sık dokuduğu ifade ediliyor. Yatırımın kapsamının binek olduğu konuşuluyor. PSA’nın Türkiye’de direkt yatırımı bulunmuyor.

Ancak Karsan, Peugeot Partner ve Citroen Berlingo’yu üretiyor. Peugeot Bipper ve Citroen Nemo da Tofaş tarafından üretiliyor. PSA’nın CEO’su Christian Streiff, geçen ay Paris’te, Türkiye’nin aralarında bulunduğu 4 ülkeden birinde ilk etapta 300 milyon Euro’luk üretim tesisi kurmayı planladıklarını açıklamıştı.

samanyoluhaber



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,520 µs