SABAH-atv ucuza mı kapatılacaktı? | " /> SABAH-atv ucuza mı kapatılacaktı? | "/>

En Sıcak Konular

SABAH-atv ucuza mı kapatılacaktı?

7 Mayıs 2008 09:59 tsi
SABAH-atv  ucuza mı kapatılacaktı? Ertuğrul Özkök dün Başbakan Erdoğan'ı Sabah ve ATV'yi ucuza kapattırmak için çalışmakla suçlamıştı. Nazlı Ilıcak, Özkök'e cevaben Sabah ve ATV'yi ucuza kapatmak için çevrilen asıl dolapları yazdı. Malı ucuza kapatmak isteyen "birileri'' kim dersini

Nazlı Ilıcak'ın köşe yazısından ilgili bölüm:


Ertuğrul Özkök de, Hürriyet'ten bir gazeteci bulunmadığını yazmış. Oysa, bu, Can Paker'in evinde özel bir davetti; bizler de oraya, gazetelerimizi temsilen değil, şahsen, "dost" sıfatıyla çağrıldık. Bu işin bir cephesi. Öte yandan, Özkök "bana anlatılanların yalancısıyım" diye sözde başbakana atfen bir cümle naklediyor: "Benim SABAHatv Grubu'nun satışına müdahale ettiğimi söylüyorlar; etmedim. Zaten şirket pahalıya satıldı. Ben müdahale etsem daha ucuza sattırırdım."
Özkök, söylenip söylenmediğinden emin olmadığı bu cümlelerden yola çıkarak, bir de yorum yapıyor. Mesut Yılmaz, Türkbank'a, değerini yükseltmek için müdahale etmiş ama, Yüce Divan söz konusu gerekçeyi suçu ortadan kaldıran bir unsur olarak kabul etmemiş.
Yılmaz, -dünkü yazımda da belirttim-Alaaddin Çakıcı'nın, diğer katılımcıları tehdit ettiğini bile bile, ihalenin Korkmaz Yiğit üzerinde kalmasını sağlamıştı. Ayrıca yakın dostu Kamuran Çörtük'ü aracı gibi kullanarak, Yiğit'in Çörtük'e, bir iddiaya göre "bedava", bir diğer iddiaya göre "çok ucuza" Genç TV'yi satmasının yolunu açmıştı.
Erdoğan'dan "Ben ucuza sattırırdım" cümlesini duymadım. Ama bilenler bilmeyenlere çok daha önemli bir olay nakletti: "Birileri, özel bankaları ve yabancı yatırımcıları ürküten, gözlerini korkutan beyanlarla, Çalık Grubu'nun para bulmaması için büyük gayret sarf etmiş. Pahalı fiyat ve TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün '1.1 milyar YTL'nin altına inmem' açıklaması, birilerinin işine yaramış. Çalık ihaleye katılmasaydı veyahut katılmasına rağmen para temin edemeseydi, birileri malı ucuza kapatacakmış."
Evet, bilenler bilmeyenlere o gece bunu anlattı. Malı ucuza kapatmak isteyen o "birilerinin" kim olduğunu daha fazla açmaya gerek var mı?

 



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,581 µs