En Sıcak Konular

Galatasaray direkten dönmüş!

7 Mayıs 2008 09:12 tsi
Galatasaray’ın el konulan Etibank ve İktisat Bankası’ndaki borçları nedeniyle 2001’de TMSF’nin el konulacak şirketler listesine girdiği ve el konulmaktan kurtulduğu ortaya çıktı.

Şampiyonluk yolunda önemli aşama kaydeden Galatasaray’ın, geçmiş yıllardaki mali sorunlarından dolayı, 2001 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) yönetimine geçmesi planlandığı ortaya çıktı.

Galatasaray’ın el konulan Etibank ve İktisat Bankası’ndaki borçları nedeniyle 2001’de TMSF’nin el konulacak şirketler listesine girdiği öğrenildi.

Borç 3.5 milyon dolardı

Adının açıklanmasını istemeyen bir TMSF yetkilisi Galatasaray’ın, 1999’da el konulan iki bankaya olan 3.5 milyon dolarlık borcu nedeniyle listeye alındığını, kulüp yetkilileriyle görüşmeler sonunda, borcun yapılandırıldığını ve kulübün el konulmadan kurtulduğunu belirtti. Edinilen bilgilere göre, 3.5 milyon dolarlık borca Galatasaray Sportif AŞ ve Galatasaray Futbol AŞ birlikte (muteselsil) imza koyduğu için her iki şirkete el konulacaktı. Kulüp başkanlığını 2001’de Mehmet Cansun yapıyordu.

Cansun ve yöneticilerle görüşen fon, borcun yapılanması karşılığında kulübü listeden çıkardı. Galatasaray borcunu yeniden yapılandırırken de TMSF, 2004 yılında batan bankalara borcu olanlara borçlarını peşin ödemeleri durumunda yüzde 50 indirim sağlayan yeni bir düzenlemeye gitti. Bu sırada yönetimde olan eski Başkan Özhan Canaydın ve ekibi de bu düzenlemeden yararlanmak için fona başvurdu.

Yine TMSF yetkililerinin verdiği bilgiye göre, başvurusu kabul edilen Galatasaray yaklaşık 1 milyon 800 bin dolar peşin ödeyerek hem el konulmaktan hem de borcundan kurtuldu.

milliyet



Bu haber 475 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,920 µs