En Sıcak Konular

Bakan Çelik sınıf geçmeyi savundu

6 Mayıs 2008 22:16 tsi
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, değiştirilecek olan orta öğretim sınıf geçme yönetmeliği ile ilgili popülizm yapmadıklarını söyledi. Bakan Çelik kararla ilgili Haziran ayında yapılacak toplantıya dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, değiştirilecek olan orta öğretim sınıf geçme yönetmeliği ile ilgili popülizm yapmadıklarını söyledi. Çelik, mevcut sistemin önemli kaynak israfına neden olduğunu belirterek, bu duruma çözüm bulmaya amaçladıklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Şubat ayında Türk-Eğitim Sen Genel Başkanı seçilen İsmail Koncuk’a ziyarette bulundu. Türk-Eğitim Sen Başkanı Koncuk ziyaret sırasında, Bakan Çelik’e eğitim sorunlarıyla ilgili bir rapor sundu. Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Çelik’in 5 yıldır bu görevi yerine getirdiğini hatırlatarak, kendisinden eğitim çalışanlarının taleplerinin çözüme kavuşturmasını beklediklerini belirtti.

Koncuk, yeni çıkarılan Yönetici Atama Yönetmeliğine dikkat çekerek, bu konuyla ilgili taleplerini ilettiklerini ve eksikliklerin giderilmesi istediklerini kaydetti. Sınıf geçme yönetmeliğinde yapılacak değişikliğe de değinen Koncuk, disiplinsizlik konusunda önemli sorunların yaşandığını, altı zayıfla sınıf geçmenin eğitim sisteminde yeni bir gevşekliğe yol açacağını savundu. Koncuk, yeni çıkarılacak yönetmelikte öğretmen etkinliğinin en üst seviyeye çıkarılmasını istedi.

Bakan Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1 milyon memur ve 20 milyon üzerindeki öğrencisiyle büyük bir camia olduğunu ve aksaklıkların yaşanabileceğini söyledi. Yönetici Atama Yönetmeliği ile ilgili olarak uygulamanın anlaşılırlığını arttırmak için bir genelge yayınlayacaklarını kaydederek, uygulamada aksaklık olması halinde müdahale edeceklerini açıkladı.

-“ÖĞRENCİ AFFI KONUSUNDA TAVİZ VERMEYECEĞİM” -

Yeni sınıf geçme yönetmeliği hazırlıklarını işaret eden Bakan Çelik, yönetmeliğin hala çalışma halinde olduğunu söyledi. Çelik, “Biz asla popülizm yapmadık ve kimse de bize popülizm yaptıramaz. Örneğin bir af meselesi var. Geçen yıl bir çok kampanyalar yapıldı, mesajlar atıldı, mailler çekildi. Ama ben bu konuda taviz vermedim. Bundan sonrada vermeyeceğim. Ama bu konuda oturulur konuşulur. Eğitim sistemine yararı olup olmadığı tartışılır” diye konuştu. Çelik, eğitim sistemine zararlı olacak hiçbir şeyi yapmayacaklarını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Çelik mevcut sistemde 13 dersten 10’nu geçen fakat 3 dersten kaldığı için sınıfta kalan, öğrenciler bulunduğunu söyledi. Bu öğrencilerin başarılı olduğu 10 dersi tekrar okumak zorunda kaldığını anlatan Çelik, “Bu durumda 100 binlerce kişi sınıfta kalmış olunca kaynak israfı oluyor. Öğrencilerin veremediği derslerden geçmesi ya da ders affı söz konusu değil. Kaynak israfını çözüm bulamaya çalışıyoruz” diye konuştu. Bakan Çelik bu konu da orta yol bulmaya çalıştıklarını söyledi.

Gazetecilerin ÖSS nedeniyle öğrencilerin rapor aldığını hatırlatması üzerine Bakan Çelik, "Bu durum ÖSS sisteminin bir sonucudur. Bu ÖSS yapısı ortaöğretim kurumunu felç etmiştir. Uzun vadeye yararak 'ÖSS'de yeni bir model oluşturacağız' dedik. Haziran ayı içinde ÖSS'yi yeni bir formata sokmak için geniş katılımlı bir toplantı yapılacak. ÖSS sistemine geçiş kademeli olarak yapılacak" diye konuştu.

 



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,130 µs