En Sıcak Konular

Doğan çarpıttı Başbakanlık yalanladı

6 Mayıs 2008 18:14 tsi
Doğan çarpıttı Başbakanlık yalanladı Erdoğan'ın, özel bir davette, bazı medya yönetici ve yazarlarının bulunduğu konuklarla yapılan sohbetin içeriği ile ilgili Hürriyet ve Posta'da yayınlanan haberlere yalanlama geldi.

Başbakanlık Basın Merkezi'den yapılan açıklamada,

Başbakanlık Basın Merkezi'nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyle:

''Sayın Başbakanımız'ın 3 Mayıs Cumartesi akşamı gerçekleşen özel bir davette, aralarında bazı medya yönetici ve yazarlarının da bulunduğu konuklarla yaptığı sohbetin içeriği, gerçek dışı bazı ifadelerle haber ve yorumlara konu edilmektedir.

5 Mayıs tarihli Başbakanlık açıklamasında, söz konusu haberlerde kullanılan dil ve seçilen ifadelerin birebir Sayın Başbakanımıza ait olmadığı, bu itibarla gerçeği yansıtmadığı gibi hiç bir kaynağa da dayandırılamadığı belirtilmişti.

'Özel sohbet' koşullarında yapılan konuşmaların, karşılıklı latifeler dahi ayırt edilmeksizin hem de tanık olmayanlar tarafından bu şekilde haberleştirilmesinin basın meslek ahlak ilkeleriyle de asla bağdaştırılamadığı açıklamamızda vurgulanmıştı.

Bugün Posta Gazetesi'nde Mehmet Ali Birand ve Hürriyet Gazetesi'nde Ertuğrul Özkök imzalı köşe yazılarında Sayın Başbakanımız'a atfen yer verilen ifadeler de aynı çerçevede değerlendirilmektedir.

Yoruma konu yapılan meselelerin sohbet sırasında konuşulmuş olması, Sayın Başbakanımız'a atfedilen ifadelerin doğru olduğu anlamına gelmemektedir.

Her şeyden önce Sayın Başbakanımız adına dil belirlemek ve ifade seçmek gazete yazarlarının ne görevi ne de hakkı değildir.

Not alınmayan ve kayıt tutulmayan özel bir sohbetin, izlenim sınırlarının dışına çıkan haberlere konu yapılması kabul edilemez. Aksi, gazeteciler tarafından Sayın Başbakanımız'a atfen seçilen dil ve ifadelerin kabulü anlamına geleceği için bu açıklamanın yapılması zorunlu görülmüştür.''

haber7



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,675 µs