Başbakan'a gensoru! | " /> Başbakan'a gensoru! | "/>

En Sıcak Konular

CHP'den Başbakan'a gensoru!

6 Mayıs 2008 15:06 tsi
CHP'den Başbakan'a gensoru! 1 Mayıs'ta yaşananları sert dille eleştiren Baykal, hükümeti sorumlu tuttu. Başbakan hakkında gensoru verecekleri açıklayan Baykal, bir konuda oldukça memnundu!

CHP lideri Deniz Baykal, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Baykal'ın açıklamaları şöyleydi:

1 MAYIS

1 Mayıs'ta çok vahim bi tablo ortaya çıkmıştır. 1 Mayıs'ta hükümetin bütün iddiları çürümüştür. Bir provokasyon iddiası ortaya atıldı fos çıktı. Bu provokasyonun asıl kaynağı olarak hükümet ortaya çıkmıştır. provokosyonun kaynağı bulunamamıştır. Hükümet bir provokasyon iddiası ortaya atarak olayı savuşturmaya çalışmıştır. Yaşanan olayların hangisini mazur görmek lazımdır. Kartal'da bir kadının aykalar altında ezilişi mi? Bir babanın buranın bir hastane demesi mi? astımlı bir insana yapılanı mı? Bütün bunlar nasıl hiç bir izahı olmadan yapılır. Nasıl bir zulümdür. DİSK Genel Merkezi önünde yaşanalar. Gazetecinin kolunun kırıulması. Sokaktan geçen turistlerin hangi nefretle tartaklanması. Bunların bir sorumlusu yok mu? Hesap sorulamaz mı. Başbakan'a özür dile dedim. Devlet görevini yapmıştır dedi. Bunu bir gensoru olarak Meclis'e getiriyoruz. Çıksın Başbakan kendini savunsun. Başkasını da çıkarmasın. 1 Mayıs'ın hesabını sormayacağız da neyin hesabını soracağız. Çözüm çok kolaydı. Ama beceremediler.

Biz geleceğiz Taksim'de 1 Mayıs nasıl kutlanırmış göstereceğiz.

SABAH-ATV'NİN SATIŞI

1 Mayıs'tan başka bir de Sabah-ATV'nin satışını unutturmayacağız. Bu unutturulacak bir şey değil. İki devlet bankası kredi verecek. Başbakan'ın damadının başında olduğu bir şirkete bu kadar büyük bir kredi verilecek. üstelik teminat satışı yapılan malın kendisi. Başbakan özel dairede yapılan bir konuşmada fiyat yüksek olmuş diyor. Ben araya girseydim fiyatı düşürürdüm diyormuş. Ne zararı var sana fiyatın yüksek olmasının. Zaten teminatta yüksek. Bu büyük iştir. Başbakan şimdiden avukatlarına talimat versin. Bu da gensoru olarak geliyor.

AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİ

Avrupa Birliği ilişkileri bizim için çok önemlidir. Ancak son dönem kulaktan dolama bilgilerle AB sözcüleri Türkiye'ye saçma sapan eleştirler yönetiyor. AB sözcüleri AKP'yi koruma adına saldırganlaşıyor. Bizi hedef alıyorlar. AKP'yi Mütareke döneminin Damat Ferit Paşa hükümetine döndürüyorlar. Türkiye'nin kritik bir süreci yaşadığı dönemde birileri bunlara haddini bildirmelidir. Biz bu işleri üslenmek istemiyoruz. Had bildirme işini biz üslenmek istemiyoruz. Herkes haddini bilsin.

BAŞBAKAN'IN YENİ YOL HARİTASI

Başbakan'ın yeni bir yol haritası belirlediğini öğreniyoruz. Biz bu gelişmeyi çok olumlu buluyoruz. Herkesin görevini yapmasını ve yargı kurumlarını rahat bırakması sevindirici gelişmedir. Buradan memnuniyetimi ifade etmek istiyorum.

haber7



Bu haber 323 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,158 µs