En Sıcak Konular

Baykal'a göre hükümetin zihniyeti!

6 Mayıs 2008 14:39 tsi
CHP lideri Deniz Baykal, hükümetin zihniyetinin belli olduğunu bunun her olaydan sonra ortaya çıktığını savundu. Vatan'ı savunan Baykal, İsmailağa cemaatini de eleştirdi.

CHP lideri Deniz Baykal, partisinin Meclis grup toplantısında konuşuyor. Baykal'ın açıklamaları şöyleydi:

HÜKÜMETİN ZİHNİYETİ

Geçmiş hafta hükümetin gerçek zihniyetinin ne olduğunu ortaya çıkan pek çok olay yaşadık. Zaten bu zihniyetin işaretlerini hep alıyorduk. Önce başbakan çıktı dediki 'öfke bir hitabet sanatıdır.' Öfkenin hak dil olduğunu ortaya koyan açıklamlar yaptı. Kamer Genç olayında onlarca kişi kameraların önünde saldırdığı halde bunu yok saydı. Yoktur öyle bir şey dedi. Bunu diyebilen insan her şeyi yapabilir. Bunu o zaman söylemiştim.

Sadece 1 Mayıs olayını demiyorum. Bir süreden beri millet devlet şidetine maruz kalıyor. Bir süredir devlet yetkileri kendi menfaatleri için özel yarlar için kullanılması sözkonusu.

Hatırlarsanız. van Yüzüncü Yıl üniversityesinde rektör hiç bir makul gerekçe olmadan tutuklandı. İddiname hazırlanmadı. Yargıç önüne çıkamadılar. Bu muamele karşısında onurlu bir üniversite görevlisi intihar ederek taşıyamadı. Bir insanı bir hiç yüzünden kaybettik. Onurlu bir rektörü aylarca nezarethanede tuttuk. Huku devleti demokrasi insan hakları bu mu? Bir kaç gün önce Türk Tabipler Birliği Başkanı Gencay Gürsoy otelinden yaka paşa alınıyor. Neymiş 4 yıl önce dava açılmış. Bulunamıyormuş. Her gün ortada. 1 Mayıs'taki yaşanan olaylarla ilgili kınayan hesap soran yaklaşımda bulunduğu için bu yapılıyor. Yetkiyi sorumsuzca kullanan bir zihniyetin sorgulanması için söylüyorum bunları. Yanlıştır. Bir süredir siyasetçiler kendilerini hakim savcı olarak görerek bir kısım iddiları sonuçlandırmaya çalışıyor. Dehşet verici senaryolar siyasiler tarafından ortaya atılmıştır. Adli mekanizmalar aylardır bunları kanıtlamanın mücadelesini veriyor. danıştay saldırısının arkasında bir çete var. Bu çetenin arkasında Deniz Baykal'da var deniyor. Bir yıldır aylardır bunu ispatlamaya çalışılıyor. Çıkmıyor. Nerede hukukun üstünlüğü. İnsan hakları... Bir yıldır bir insan neyle sorumlu tutulmnadığını bilmeden durur mu? Dünyanın neresinde var? nemokratik ülkelrde bu olur mu?

1 Mayıs'ın arkasında bir zihniyet var. Ben bunu söylemek istiyorum.

Bir cematin yeni yerleşim yerini görüntüleyen bir gazetenin mensuplarına şiddet uygulanıyor. Bu doğru bir şeymiş gibi gösteriliyor. fotoğraf makinesi kamerası kırılıyor. Bunlar çok yanlış işler.

10 yıl önce Türkiye'de laiklik tartışması ver mıydı. Dışarıdan bakıldığında laiklik eleştirileri var mıydı? Herkes laik müslüman modern bir ülke demiyor muydu? Ne değişti? 6 yıldır sinsi sinsi laikliği ortadan kaldırmaya çalışan bir hükümet var diye bu tartışma çıktı. milleti işsizliğe son versin diye ülkeyi kalkındırsın diye size oy verdi. Bu konularda biz ekibi uyardık. Milleti uyardık dorusu yapılsın diye..

haber7



Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,037 µs